MotoNews.pl

Hyundai Matrix poszukuję wszystkiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nabyłem właśnie taki samochodzik i ku zaskoczeniu widzę że w necie prawie nic na jego temat nie ma. Nie dostępne są żadne książki obsługi czy instrukcje napraw.Posiadam wersję 1.8. Nawet nie wiem ile oleju i jaki mam kupić by wymienić, czy też kiedy zmienić pasek. Może ma ktoś jakieś info. dotyczące Matrixa?

Ja podszedłem do ASO i miła Pani wypożyczyła instrukcję na kilka godzin. Ksero kilku stron załatwia problem.

Te samochody są bezawaryjne czy co.Nie ma na forum co sie psuje i jak naprawia.

Cytat:
2007-11-24 11:29:32, tomkap pisze:
Te samochody są bezawaryjne czy co.Nie ma na forum co sie psuje i jak naprawia.

sa to po prostu stosunkowo mlode auta..jest ich malo.no i jak reszta hultai faktycznie rzadko sie psuja.a co do manuali-brak ich takze do innych modeli ,ale to taki urok hyundai'a.

Jednym słowem lipa.Nie wiem do czego do forum potrzebne. Nic nie ma na temat mego samochodu, nawet jaki olej i ile, nie mowiąc już o opisie wymiany rozrządu czy naprawie zawieszenia.

elo!
co do oleju, to moge Ci napisac z niemieckiej instrukcji:

silnik 1.8 DOHC - 3,85 z filtrem oleju
a oleje - to bardziej bys musial sie dowiedziec, jaki miales zalany...
bo wg instrukcji mozesz zastosowac od 20W40 do 5W40...

(do mojego 1.5 crdi zalali chyba castrol 10W40)

Cytat:
2007-11-25 18:40:05, Paket pisze:
elo! co do oleju, to moge Ci napisac z niemieckiej instrukcji: silnik 1.8 DOHC - 3,85 z filtrem oleju a oleje - to bardziej bys musial sie dowiedziec, jaki miales zalany... bo wg instrukcji mozesz zastosowac od 20W40 do 5W40... (do mojego 1.5 crdi zalali chyba castrol 10W40)

Dzięki, zaleję półsyntetyk 10w/40. Nie wiedziałem czy starczy bańka 4l bo często w innych autkach wchodzi więcej.Pozdrawiam.

ja dzisiaj wstąpiłem do dealera hyundaia i dostałem instrukcję po polsku bez żadnego problemu
może też tak spróbuj?