Wakacje. Złota i czarna lista stacji paliw..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nadzieję,że to małe info pomoże ustrzec się niezbyt miłych rozczarowań...
Podkreslam...NIE SPRAWDZONE ALE CHYBA GODNE UWAGI.

A wszystko jest tutaj:

Złota lista stacji paliw

Czarna lista stacji paliw

Dla wyjezdzajacych:
Tyle samo powrotów co wyjazdów....
I szerokości!!!!

Pracujący...

Pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: Bast dnia 2003-07-03 19:44:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bast dnia 2003-07-03 20:00:21 ]

Wszystko fajnie ale...
Takie rankingi budzą we mnie mieszane uczucia.
Osobiście odczułem ile kosztuje zatankowanie paliwa wątpliwej jakości ,jednego dnia trzy auta zatkało na amen ,w tym straciłem jedną pompę palwową. Wpadliśmy z wspólnikiem na stację z którą mieliśmy umowę z zamiarem uduszenia skurczybyka. Wezwaliśmy policje ,kontrola ,ekspertyzy ,badania itp. Okazało sie jednak że nie jest to do końca wina właściciela stacji lecz dostawcy paliwa ,dokładniej to samego kierowcy ,sprzedawał paliwo z cysterny i uzupełniał braki wodą . Oczywiście sprawa tak się zapentliła że daliśmy sobie spokój. Od tamtej pory tankuje tylko na stacjach dużych sieci gdzie kontrole i transport paliw stoją na wysokim poziome. Ceny są wyższe ale już wiem ile kosztuje "tanie paliwo". Ja osobiście odwiedzam tylko "muszelkę".
Pozdrawiam

Fakt .Zgadza sie ,ale bez wzgledu na to kto komu brużdzi patrząc na swoje zyski czemu my mamy być poszkodowani.To po jakimś czasie wydatek dla nas...

Podkreslam...Looknąłem to akurat na tej stronie i uwazam ,ze coś w tym musi być.To opinie akurat uzytkowników.

Info nie sprawdzone przezemnie bo niestety nie mam takiej możliwości..To jest jednak cała Polska ..

Z goracymi pozdrowieniami...

BAST

Najbardziej przeraża mnie jedna statystyka (opierając sie na tym rankingu):

338 - OK
856 - NOT OK

tankując na "chybił-trafił" szanse na zatankowanie dobrego paliwa są tylko na około 3 spośród 12 stacji paliw.

Nie przypuszczam Gomall,że tak faktycznie jest ...Polacy mają tendencję do narzekania i uzalania się..
Byc może więcej tych na tej "czarnej",ale to chyba dobrze???
Mozna czegoś sie ustrzec.

I tak nic nie zmienimy..Tak przypuszczam...

Tak czy owak tankujmy na sprawdzonych stacjach...

Z pozdr..

BAST

Ja tankuję zawsze w jednej stacji, konkretnie ESSO, i też mam czasami wrażenie, że paliwo bywa różne, na szczęście nie doszło do sytuacji w której coś by się działo z serduchem.
Na ogół zawsze mi wystarcza paliwka na wyjazd i powrót, bo zabieram w dłuższą trasę kanisterek z paliwkiem z tej stacji. Jeśli nie ma szans na taki wariant, unikam TANICH PALIW w stacjach prywatnych, może krzywdzę właścicieli, ale póki nie wytnie się tego qrestwa z korzeniami wolę zatankowac drożej ale z mniejszym ryzykiem.
Pozdr, Janusz