| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maciejgr pszenno | 2007-11-24 07:29:59 Ostatnio zauważyłem , że na wolnych obrotach moje espero 1,5 przeskakuje samoczynnie na benzyne . Po zwiększeniu obrotów wskakuje na gaz.Czy ktoś wie co się dzieje?
|
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-11-24 09:49:53 Mi się też tak czasem dzieje, co prawda bardzo rzadko, ale jednak. Ostatnio na trasie z prędkości ok. 100km/h puściłem gaz i i po kilkunastu sekundach jak dodałem to poczułem szarpnięcie i już jechałem na benzynie. Ja to rozwiązałem wymuszaniem jazdy na gazie, a nie jazdą na automacie. Na razie działa, a kiedyś jak będę miał troche czasu to pojadę na regulację. |
maciejgr pszenno | 2007-11-24 15:36:27 Ale u mnie dzieje się to właśnie wtedy gdy mam włączony LPG |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2007-11-24 17:50:31 panowie - rozwiazanie jest banalne - jakis łoś prawdopodobnie zle ustawil/przestawil mnoznik obrotów w kompie LPG...efekt jest wlasnie taki jak piszecie bo komp glupieje i wrzuca benzyne...
czy to akurat to co opisalem wystarczy wlaczyc na polozenie tylko gaz - bez udzialu benzyny (kazdy ma 3 polozenia centralki) - jesli problem ustąpi to mam racje ![]() |