Bez filtra powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam takie pytanie czy macie moze jakies doswiadczenie z jazda bez filtra powietrza poniewaz jak ostatnio regulowalem gaz zdjolem filtr i zrobilem jazde probna to zauwazylem ze bez filtra jest bardzo znaczny przyrost mocy w moim polonezie wiem ze kolega kiedys jezdzil oplem bez filtra i nic mu sie nie dzialo ale jezdzil na benzynie ja jezdze na gazie on mial zalozona gaze na wlocie zeby nie wpadaly (robaczki)
polonez caro 93 1.5 gle
Pozdrawiam i dziekuje za jakies opinie

Jest tak brudno teraz i tyle pyłu na dworze, że się nawet do wentylacji już stosuje filtry, a co dopiero do silnika. Zniszczy się - powietrze musi być absolutnie czyste.

wymień też filtr na nowy, koszt niewielki a brudny filtr potrafi skutecznie zamulić auto i podnieść spalanie, zwłaszcza przy gazie

Cytat:
2007-11-24 10:35:46, fire13 pisze:
Witam wszystkich mam takie pytanie czy macie moze jakies doswiadczenie z jazda bez filtra powietrza poniewaz jak ostatnio regulowalem gaz zdjolem filtr i zrobilem jazde probna to zauwazylem ze bez filtra jest bardzo znaczny przyrost mocy w moim polonezie wiem ze kolega kiedys jezdzil oplem bez filtra i nic mu sie nie dzialo ale jezdzil na benzynie ja jezdze na gazie on mial zalozona gaze na wlocie zeby nie wpadaly (robaczki) polonez caro 93 1.5 gle Pozdrawiam i dziekuje za jakies opinie

Jak chcesz mieć lepsze osiągi to zmień samochód na nowszy technologicznie i nie zajechany. Gwarantuję przyrost mocy. Natomiast jazda bez filtra jest dla mnie głupotą. To normalne, że jak nie ma oporów przepływu przez filtr to silnik trochę lepiej ciągnie. Jednak cena jaką zapłacisz za ten wzrost mocy będzie remontem silnika.