MotoNews.pl
8 Olej wokol swiec zaplonowych i na fajkach-pomocy (200582/26)

Olej wokol swiec zaplonowych i na fajkach-pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie-wokol 3 swiec i na fajkach duzo oleju, przez to przerywa i strzela na gazie. 4 swieca i fajka sucha. Czy to poszla uszczelka pod pokrywa zaworow?
Jezeli tak to jaki koszt takiej uszczelki???
Espero, silnik 1.5

Z gory dzieki za pomoc, pozdr, R.

Cytat:
2007-11-25 21:43:20, roper pisze:
Jak w temacie-wokol 3 swiec i na fajkach duzo oleju, przez to przerywa i strzela na gazie. 4 swieca i fajka sucha. Czy to poszla uszczelka pod pokrywa zaworow? Jezeli tak to jaki koszt takiej uszczelki??? Espero, silnik 1.5 Z gory dzieki za pomoc, pozdr, R.

Tak, to uszczelka

Koszt?
Jeśli zrobisz to sam - to tanio.
Uszczelka ok. 25zeta + silikon.

A i jak będziesz kupował uszczelkę to poproś też o taki gumowy półksiężyc, jego też należy wymienić.

Cytat:
Jeśli zrobisz to sam - to tanio.

Ja to zlecałem zawodowcom - 20 zł brali za robociznę.

Cytat:
2007-11-25 21:51:30, piotr_ek pisze:
Ja to zlecałem zawodowcom - 20 zł brali za robociznę.

I spoko - luz

Ciekawe ile teraz biorą ...

Ja też to przerabiałem. Uszczelka razem z tym półksiężycem kosztowała 45zł i zrobiłem to sam (z kuzynem). Jest trochę roboty, ale nie jest źle. Przygotuj się na ewentualne urwanie któregoś wężyka. Ja urwałem jeden, bo był sparciały i rozwalił się w rękach.

ja zmienilem na uszczelke gumowa i silikon i jak narazie jest spoko

ja wymienialem ale wiecej bym tego sam nie robil..oczyszczenie ze starego siliconu jest na tyle zmudne ze warte tej kasy ktora za to biora

Tylko po co ten silikon? Raz miałem i gówno dał. Teraz mam bez i jest ok. Bez silikonu oczywiście, uszczelka jest Zmieniacie od razu te uszczeleczki pod śrubami? W sklepie u mnie na wsi tego nie mieli. Można to gdzies kupić?

Cytat:
2007-11-26 09:01:40, Marcin_J pisze:
Tylko po co ten silikon? Raz miałem i gówno dał. Teraz mam bez i jest ok. Bez silikonu oczywiście, uszczelka jest Zmieniacie od razu te uszczeleczki pod śrubami? W sklepie u mnie na wsi tego nie mieli. Można to gdzies kupić?

powinieneś ten komplet uszczelek wymienić bo będzie przeciakać, 1 szt. kosztuje 5zł. (w-wa). co do kupna to ja kupowałem w sklepie przy ASO (w-wa)

a mnie przy zmianie uszczelki pod głowicą zmienili wszystkie mozliwe uszczelki i oringi i silniczek suchutki jak piepsz
koszt 500 zł

dzieki wszystkim za pomoc
pozdr all

Cytat:
2007-11-26 19:28:03, pawel12356 pisze:
silniczek suchutki jak piepsz

Poczekaj rok no góra dwa.