MotoNews.pl

Rozkodowanie Blaupunkt Freiburg SQR 39 - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

mam problem z rozkodowaniem mojego radyjka...
odłączyłem accu i pojawił się na wyświetlaczu radia napis "code" więc wyszukałem kod, który dostałem od poprzedniego właściciela i ... wcisnąłem "1" pojawiły się cztery zera więc zacząłem wpisywać kod klawiszami 1-4, potem nacisnąłem ">" i ... nic ! pojawiło się "----". Teraz muszę czekać około 1h aby można było wpisać ponownie kod jednak on nie działa... radio nie odblokowuje się.
Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia kodu - czy mam poprawny ? (jak coś podam nr SN na priva) albo zna inny sposób rozkodowania radyjka?

z góry dzięki

pozdrawiam
Michał

[ wiadomość edytowana przez: michcio_007 dnia 2007-11-26 21:16:15 ]

Ja znam. Idziesz do panów od sim-locków dajesz 50zł i ci rozkodują albo powiedzą kto to zrobi.
A następnym razem wrzucaj taki temat do "duperelek".

przyślij mi wszystkie numery z tego radia włącznie z tym wygrawerowanym na skrzynce oraz tym zaczynającym się od BP 7..... postaram się je odkodować.
aha, przyślij też ten kod który masz bo to też trochę pomoże

[ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2007-12-02 09:09:52 ]

Witam jest prosty i banalny sposób na rozkodowanie radia blaupunkt. Musisz wziąć sreberko z papierosów i na dolnej płycie radia tam gdzie są wszystkie ścierzki przykładać te sreberko centymetr po centymetrze az uznasz ze przeleciałeś całą płyte. Radio nie moze być włączone pod rzadne zasilanie w momęcie rozkodywania. Miałem kiedyś taki problem z blaupunktem i ten sposób pokazał mi stary jumak ciach. Podziałał. Przypomne ze niewszystkie modele da sie tak zrobic no i ten sposób dotyczy tylko blaupunkta. Pozdrawiam.

Ja tez ostatnio kupiłem radio i zmieniarke zakodowana. Poszedłem na giełde elektroniczna w niedziele i zapłaciłem 50 zł za zmieniarke i radio. Szukałem po roznych forach to znalazłem kolesia wpierw rozkodowywał za darmo a pozniej mi mowi ile dam za kod. To mu powiedziłem Jest programik to znajdywania kodów CRUCC sie nazywa.

Cytat:
Witam jest prosty i banalny sposób na rozkodowanie radia blaupunkt. Musisz wziąć sreberko z papierosów i na dolnej płycie radia tam gdzie są wszystkie ścierzki przykładać te sreberko centymetr po centymetrze az uznasz ze przeleciałeś całą płyte. Radio nie moze być włączone pod rzadne zasilanie w momęcie rozkodywania. Miałem kiedyś taki problem z blaupunktem i ten sposób pokazał mi stary jumak ciach. Podziałał. Przypomne ze niewszystkie modele da sie tak zrobic no i ten sposób dotyczy tylko blaupunkta. Pozdrawiam.

No comment

Cytat:
2007-12-04 09:36:10, homer171 pisze:
Ja tez ostatnio kupiłem radio i zmieniarke zakodowana. Poszedłem na giełde elektroniczna w niedziele i zapłaciłem 50 zł za zmieniarke i radio. Szukałem po roznych forach to znalazłem kolesia wpierw rozkodowywał za darmo a pozniej mi mowi ile dam za kod. To mu powiedziłem Jest programik to znajdywania kodów CRUCC sie nazywa.

tylko z tego co pamiętam to program ten kosztuje ok 400 jurosów

Cytat:
BoruPl pisze:

normalnie prawie z krzesła spadłem. po prostu powaliłeś mnie kolego na kolana

Panowie ten sposob widzialem na wlasne oczy. Tez bym nie wierzyl gdybym tego nie widzial. Nie wszystkie modele blaupunkta . Zawsze jest cos co ma jakas wade a czlowiek potrafi znalesc na to banalny czasem sposob. Pozdrowionka

temacik nadal aktualny... jakby ktoś mógł pomóc => priv
z góry dzięki

PS. za 50zł absolutnie to się nie opłaca - odkodowywać starego kaseciaka... za około 200zł można mieć MP3, co prawda mi jest to nie potrzebne ale jakbym miał wydać 50zł to już bym wolał kupić mp3...

pozdrawiam
michcio