MotoNews.pl

Rozwalony zderzak i jego naprawa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Chciałem dzisiaj dodać zdjęcia mojego autka ale niestety rozwaliłem zderzak Jest on dość dobrze pogruchotany, da radę to skleić włóknem szklanym i żywicą ? W wewnętrznej jego części jest jakaś pianka, do czego ona ma służyć ? Bo raczej się do niczego nie nadaje więc będę zmuszony ją "zdemontować". Liczę na Wasze porady. Aha, no i jak już bym go miał kleić to może wprowadzić jakieś fajne modyfikacje (kształt, ewentualnie wzmocnienie)?
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: czyczu dnia 2007-11-27 20:49:08 ]

o k...a koleś ogranij się, poczytaj regulamin tego klubu a nastepnie zapytaj wyszukiwarke. I ciekawe jak mamy Ci pomoc jak nawet zdjecia tego zderzaka nie wkleiles no litości..

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-11-27 21:20:35 ]

do działu PiO z tym, albo do kasacji

my tez cie rownie goraco witamy
nie ladnie tak wpadac na forum tylko jak potrzeba pomocy
powinienes sie najpierw przywitac

Cytat:
2007-11-27 21:02:55, maciek701 pisze:
o k...a koleś ogranij się, poczytaj regulamin tego klubu a nastepnie zapytaj wyszukiwarke. [ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-11-27 21:03:07 ]

głopoty gadacie panie Maciek.

Facet jest pierwszy dzień na forum i ma prawo nie wiedzieć, więc jak masz pisać takie rzeczy to lepiej nie pisz w ogóle.

Czycu, w zależności od tego jak bardzo jest rozwalony, możesz próbować spawać lutownicą, możesz dać do plastikarza, możesz samą matą i żywica jeśli nie jest bardzo popękany.

Piankę zostaw w spokoju, ona jest wzmocnieniem zderzaka. Jeśłi tam jest to czemuś służy, nie? Kształt możesz formować. Ja mam zmieniony za pomocą klubowego kolegi.

Daj foty zderzaka, może coś się więcej wyjaśni.

Pozdr!

Cytat:
2007-11-27 21:23:11, Snale pisze:
Facet jest pierwszy dzień na forum i ma prawo nie wiedzieć,

to ile dni trzeba byc na forum, zeby wpasc na to by umieszczac swoje pytania w dziale o jakze malo intuicyjnej nazwie 'pytania i odpowiedzi'?

przeniesione do właściwego działu PiO ...

i proszę kolegów o spokojne przywitanie nowego kolegi ...

a do kolegi - proszę uważnie zapoznać się z zasadami na forum

Chłopaki nie chodzi o to że nie znam regulaminu. chodzi o to że jak już mam go ściągać i sklejać to może lepiej by to wszystko wyglądało gdybym wypełnił ta wnekę po atrapie. Wcześniej (przed tym niefortunym zdarzeniu) myślałem nad siatką w blue, ale teraz to nabiera nowego znaczenia.

Chcesz zasłonić ten duży wlot? Między halogenami?

No tak się właśnie zastanawiam

Daj sobie spokój, przecież silnik nie będzie miał chłodzenia takiego jak powinien

a nie zapomniales o chlodnicy ??

Pewnie masz rację, nie pomyślałem o tym jutro rano skoczę po żywicę i włókno, zrobie fotorelację i umieszczę w jakimś odpowiednim dziale dla takich co by nie wiedzieli (jak np. ja ) Zobaczymy co z tego wyjdzie, oby było dobrze Pozdro
PS. Sorry za temat (może) w nieodpowiednim dziale

ja zacząłbym od spawania lutownicą. Pęknięcia są za duże na samą matę.

O jaki typ lutownicy Ci chodzi? Nie mam w tym doświadczenia więc nie wiem. Mam do dyspozycji zwykłą

ja zderzak z tylu lutownica zwykla robilem, od dolu zywica i wlokno szklane, potem na wierzch szplachla do plastiku, dalej lakiery itp,

bylo pieknie przez 2 tygodnie, jak na naszych wroclawskich drochach nie postukalo troche. na laczeniu szplachli ze starym plastikiem popekalo.
teraz juz wiem, ze trzeba wlutowac siatkeczkę z drutu w plastik a dopiero potem dawac spachle.
u Ciebie bedzie tak samo !!! nie zapomnij wiec o siatce drucianej

Mnie się wydaje, że trochę za duże te pęknięcia na lutowanie. Chociaż - zawsze to lepsze, niż nic. Ja już od poprzedniej zimy jeżdżę z popękanym zderzakiem i nie mogę się wziąć za wymianę ( bo lutowany już raz był)...

Jak narazie to przeczyściłem łączenia, połączyłem to wszystko lutownicą, przemyłem spirytusem i posmarowałem żywicą, potem mata szklana, żywica i znów mata - tak 3 razy. Wygląda że będzie OK. Jak wszystko skończę to zrobię jakiś tutorial na ten temat.
Pozdro

tutaj dałem link do filmiku

Cytat:
2007-11-28 22:15:13, SebaNowy pisze:
tutaj dałem link do filmiku

Coś ten link nie działa