Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-11-28 20:00:25 Gdzie w Warszawie takowy sie znajduje, jak mniemam mamy tu nie jednego ![]() Jaki moze być koszt tapicerowania foteli + kanapy oraz jak dokładniej wygląda taki zabieg co do materiału itp. ? A może lepiej jest np. kupić pokrowce, tylko one mogą nie pasować dokładnie..Noi z tyłu chciałbym zachować wciąż funkcjonalny podłokietnik ![]() Pzdr |
![]() szandrzej KIA Cerato Mińsk Mazowiecki Wrocław | 2007-11-28 20:15:57 W książce telefonicznej powinieneś kilku znaleźć.
Koszt zależy w dużej mierze od materiału, jaki zastosujesz, czy to będzie np. tkanina, welur, skóra itp. Można znaleźć pokrowce z dziurą na podłokietnik. Sam posiadałem takowe w Espero i Nubirze. |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-11-28 20:21:03 Myślałem o jakimś fajnym welurku, tylko jak by była opcja w kolorystyce czerń-granat, bo takież sobie układam wnętrze.. ![]() Mam nadzieje, że tapicer nie pociągnie za taką usługe "jak za zboże".. ![]() |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2007-11-28 20:29:00 ja za przeszycie welurem tylko boczków i tylnej czesci przednich siedzen oraz tylnej kanapy płace 750 złotych... jestem umówiony na 7 grudnia facet bierze auto na 3 dni wychodzi mi o stówe drożej niż szycie pokrowców na miare...
(mam na mysli tą szarą część ) |
![]() szandrzej KIA Cerato Mińsk Mazowiecki Wrocław | 2007-11-28 20:35:01 Myślę, że za welurek jakiś mały warsztat tapicerski zbyt dużo nie weźmie.
A koncepcja dość ciekawa. |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-11-28 20:49:28 Fotele mam od Kalibry właśnie ![]() [ wiadomość edytowana przez: Nerwica dnia 2007-11-28 20:50:29 ] |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-11-28 21:52:18 Na Obozowej róg Deotymy jest tapicer w pawilonie handlowym na dole. Niestety nie pamiętam żadnych danych do niego. Tak samo za urzędem skarbowym warszawa-wola, w garażu spółdzielni mieszkaniowej "jelonki" też jest tapicer samochodowy. Oczywiście też nie mam do niego telefonu ani dokładnego adresu. Jadąc powstańców śląskich od połczyńskiej w stronę bemowa, skręcasz w drugą uliczkę w prawo (sternicza) i jedziesz nią do końca, czyli 200 m.
A najlepiej to wrzuć w wyszukiwarce hasło tapicer bo kiedyś Łukasz Gajer dawał namiar do jakiegoś sprawdzonego tapicera, tyle że poza warszawą. |
sebcio80 Daewoo Espero Wrocław | 2007-11-29 04:58:24 |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-29 07:20:59
Nie istnieją takowe kondomy. Zresztą możliwe opcje to takie: - będę jeździł autem jeszcze parę lat = tapicer - będę jeździł jeszcze rok = kondomy - pier*olę złoma = nic |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-11-29 08:41:12 To ja wybieram tę pierwszą oczywiście ![]() Te z allegro nie zaspokojają wyglądem niestety.. A jeśli chodzi o Bemowo, Jelonki, to stąd jestem, więc tym lepiej bo mam blisko ![]() |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2007-11-29 08:59:47
Ależ istnieją i w dodatku są idealnie dopasowane (na podłokietnik jest osobny pokrowiec), bardzo solidnie wykonane i w 100% ze strzyżonego weluru. No i są niedrogie (ok.160zł/kpl) Produkcja: Firma ATRA www Sprawdzone organoleptycznie na kilku modelach aut ![]() [ wiadomość edytowana przez: tommi-j dnia 2007-11-29 09:01:05 ] |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2007-11-29 09:26:30 witam, znam porządnego tapicera w wawie z kilkunastoletnim doświadczeniem, kilka lat temu "obszywał" sporo taksiarzy, jest tani i solidny, szył pokrowce kiedy w poldkach i fiatach była skaj..... ![]() namiary: Błażejczyk Marian Zakład Tapicerski Warszawa, ul. Targowa 12, tel. 022 6193082 koszt do espero ok. 500 zł |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-29 10:05:19
I to jest to, a nie jakieś kondomy na gumkach, które po roku użytkowania jak ścierka będą powyciągane. |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-11-29 11:43:38 Ten tapicer z obozowej/deotymy za obszycie foteli od vectry i kanapy chciał ode mnie 450 zł za całość, więc podobnie. Ale zaraz mi się włączył kalkulator i świadomość w głowie, bo jak się okazało że to 10% wartości samochodu, to spasowałem. Już wolę przeznaczyć tą kasę na tarcze/klocki, co mnie w niedalekiej przyszłości czeka i jeszcze będą reszty w kieszeni.
Na kanapie z tyłu mam jakiś pokrowiec-gumkowiec od 5 lat i na razie nic z nim nie jest a pasuje do tych foteli od vectry wzorem i w miarę kolorem, więc zrezygnowałem z kombinowania. |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-11-29 12:35:02 W taką zadbaną Esperynke jaką posiadasz na fotkach warto włożyć taki grosz, hehe ![]() A tak serio..no to fakt..troche drogocenne ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-11-29 14:37:40
Pokrowce mają już 2,5 roku (w maju minie 3 lata) Nadal są wręcz idealne. Wykonane były bardzo profesjonalnie z grubego welurku, który puki co jeszcze się nie wyciera. Szyte były z szablonów typowo dedykowane do ESPERO Pokrowce te mają zajefajną zaletę, welur jest gęsty i z długim włosem, więc bardzo łatwo można je wyczyścić np. z błota jakie pozostawiają dzieciaki na siedzeniach. Przed zamówieniem miałem możliwość wybrać dokładnie kolorystykę i rodzaj materiału. A dzięki kolegom z Katowic, którzy załatwili zamówienie i przesyłkę wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo. Jak nie zapomnę to zrobię fotki jak teraz wyglądaj pokrowce. Zresztą jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do LEKTURY |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-11-29 19:20:01 Nie kupuj pokrowców !!!! A jak kupisz to się nie chwal !
Ja do Leganzy kupiłem szyte na zamówienie i tak mnie zjebali, że hej ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-29 19:23:59
Nie przypominaj lepiej nikomu! Ty miałeś białą wiochę wykonaną z materiału z którego w latach 60 i 70-tych ubiegłego wieku zabawki pluszowe były wykonywane. Nowy nabywca wyje*ał je zaraz na drugi dzień. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-11-29 23:20:13 Podaję namiary na dziadka u którego ja naprawiałem swój fotel kierowcy bo wystawały mi z obudwu boczków druty i miałem potwornie wysiedziałe gąbki z racji że mam już 310tys.km. przebiegu...
Aktualnie fotel tak wygląda, że nie widać po nim wogóle że jest to fotel po naprawie... wygląda jak nowy... mam wszyte nowe gąbki w fotelu i powymienane boczki oparcia na ten sam oryginalny materiał! koszt całej naprawy = 80pln ![]() Adres zakładu: Słupno (pod Warszawą) ul.Jana Pawła II 16b telefon do zakładu: 0-22 786-55-11 oto fotki z przebiegu pracy (fotki z kijowego fona): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie mam aktualnie fotki już zrobionego fotela... ale jutro zrobię i pokażę jaki efekt... |