Przygasanie auta na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Słuchajcie mam problem z moim LPG (komputer Bingo 4S, reduktor Tomasseto, instalacje Elpigaz, silnik krokowy Sonceboza) mianowicie taki, że auto traci obroty i gaśnie nawet jak silnik jest rozgrzany. Często gaśnie po wrzuceniu na luz lub obroty spadają poniżej 1000. Zauważyłem, że jak się przyhamowuje i przód przysiada to obroty wracają na chwile, na 1000 ale za chwile wraca poniżej np. na 500 i wszystko się trzęsie. W chwili przechylenia auta do przodu jakby dostawał normalnie gazu tyle ile potrzeba. Co może być tego przyczyna? Wygląda na to jakby nie dostawał dostatecznej ilości gazu jakby coś się blokowało, choć niedawno był regulowany filtry wymieniane i nadal to samo. Może to silnik krokowy, bo jest na przewodzie niedostatecznie się otwiera czy coś i dlatego może przygasa. Jakie jest wasze zdanie? Poradźcie cos proszę? Dzieki

Nie jest to czasem typowa przypadłość przygasania silnika podczas jazdy na luzie, wynikająca z dmuchania powietrza w dolot? Czy chwyt powietrza do silnika jest fabryczny? Łapie powietrze od przodu auta?
Jeśli tak to kompensacja parownika lub przeróbka dolotu.

Wszystko jest fabryczne. Ale ta usterka na benzynie nie występuje. Auto chodzi na zimnym i ciepłym silniku prawidłowo. To tylko na gazie jest ten problem. Ale sprawdze czy gdzieś tam powitrze bokiem nie wchodzi.

A może ktoś z Olsztyna lub okolic posiada kabel do komputera Bingo lub Bingo S. Bardzo bym prosił o kontakt. Mam program, ale kabla brak. Chyba, że ktoś ma schemat kabla to tez bym prosił.