MotoNews.pl

Lista nieoznakowanych radiowozów drogówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazłem to oto forum, na którym trzeba się zarejestrować, lista jest w pliku .pdf dobrze aktualizowana i podzielona na województwa, kto dużo jeździ to na pewno się przyda

http://www.nieoznakowane.info/forum/index.php

forum szybkiej i bezpiecznej jazdy

ja tam swoim 1.8D baaaardzo rzadko mam okazję przekroczyć dozwolony limit prędkości

-----------------
jakiś lepszy cwaniak... matkę wozi z tyłu...

taaaa ja jezdze 1.6D 54Km (tyle bylo w 86r) do tego doładowany ciezkim towarem i ciagle zbieram mandaty za predkosc

Lista listą ale:

a) wszystkich nie zapamiętasz
b) jak już usiądą na ogonie to za późno

lepiej się w CB zaopatrzyć i jeździć z głową

Cytat:
2007-11-30 14:57:43, owz pisze:
b) jak już usiądą na ogonie to za późno

Co fakt to fakt. Kiedys nawet myslalem ze sie z jednym scigam

Pany to trza sposób nato Wydrukujta se to (ta liste) i przyklejcie od wewnetrznej strony osłony przeciwsłonecznej jak tylko macie podejrzenia ze za Wami jedzie nieoznakowany otwieracie, zerkacie na rejestracje i sprawdzacie (kolega to wymyslil i naprawde sie to sprawdza) a jak siada komus na ogonie to przeciez odrazu widac kto to jedzie (niebieskie koszule, czapeczki i kamerka za szyba) a w nocy lepiej przepuscic i zobaczyc pozdro!!

Cytat:
2007-11-30 15:25:39, Spawn_ad pisze:
(niebieskie koszule, czapeczki i kamerka za szyba)

w wawie w tych nowych nic nie widac, ani wyswietlacza na tylnej szybie ani nic, koszule zobaczylem dopiero jak jechali obok bo przez przednia tez nie za bardzo.

w Poznaniu sprawili sobie własnie Leganze wisnową , a z starszych m.in. mają C5 o zabujczej tablicy rej Po 997 cos tam dalej wiec wale sie nie mozna skapną ze to oni

oprócz tego Toyotę Camry 3D V6, Vectry GTS ze dwie, kilka starsych Mondeo, Skodę Octavię, granatowego Passata B5, srebrnego i czarnego Passata B6 2.0TDi lekko chipowanego ponoć i kilka innych aut, a no i nad autostradą czasami helikopter lata sobie w razie pościgu za kimś kto konkretnie przegina poza tym po Poznaniu kursuje też straż miejska Berlingo która rozstawia fotoradar ukryty w szarym kuble na śmieci [seryjnie parę dni temu widziałem jak to ładowali do auta pod UM] i na dodatek mająca videoradar zamontowany na pace, stają sobie na poboczu a rarar przez okienko sobie luka poza tym nawet gdyby jeździli bardzo słabymi autami to uciekać przecież nie będziesz

co do mundurów to faktycznie nie widać koszul itp a czapek nie noszą w aucie tylko zakładają jak wychodzą

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2007-12-01 01:32:35 ]

Spisywanie numerów rejestracyjnych też trochę mija się z celem.
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Białymstoku często zmieniają tablice rejestracyjne. Najbardziej rozpoznawalne jest błękitne Polo, które co raz ma inne tablice, ale nigdy Białostockie, zawsze z woj. podlaskiego, z Hajnówki BHA, z Augustowa BAU, z Zambrowa BZA itp.
To samo tyczy się Vectr C.
Tylko stare Mondeo V6 zawsze widywałem na tych samych, starych czarnych tablicach

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-12-01 15:10:38 ]

w bialym akurat z tym duzego problemu nie ma jak sie jezdzi z glowa , te niebieskie polo jest tak charakterystyczne ze trudno nie zauwazyc , do tego vectra C hatback po liftingu, a mondeo chyba juz sprzedali bo naprawde dawno go nie widzialem. najgorzej jest w nocy , raz mnie malo co polo nie namierzylo jak sie przesiadlem z malca do mazdy 626 i troche wcisnelem , ale nagle mnie 3 auta wyprzedzily i polowka mi odpuscila , polecieli za tymi bardziej prendkimi

ja tam juz 10 lat temu mialem z nimi przyjemnosc i juz nigdy wiecej sie nieudalo, choc parę razy siedzieli na ogonie, ale anuczka jets jak mi ktos siada na dupie to wykonuje zwykleniekoniecznie potrzebne hamowanie. bo wina tego co wali w tyl i sie sprawdza.

Cytat:
2007-12-01 01:31:03, owz pisze:
srebrnego Passata B6 2.0TDi lekko chipowanego ponoć [ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2007-12-01 01:32:35 ]

OWZ srebne są 2 passaty głownie mają sie kreci po autostradzie a rekord zatrzymania koles na targach nam powiedział, ze max 220km/h to pojedzie i to nie jest samochod do poscigów tylko filmowania, a maxymalne przekorcznie jakie nim zarestrowali to mlucha który na 40km/h miał 80km/h z kumplem z trudem powstrzymywalimsy sie od rozesmiania sie kolesiowi w twarz a powiedział jeszcze ze BMW nie scigaja bo za cenne im jest ich własnie zycie wysyłaja najwyzej kwitek do domu

pojechali po całości w olsztynie, Meganki Sporty

Cytat:
2007-12-01 20:44:18, Pat_kdb pisze: jak mi ktos siada na dupie to wykonuje zwykleniekoniecznie potrzebne hamowanie. bo wina tego co wali w tyl i sie sprawdza.

Wina tego co wali w tył jest do momentu kiedy uderzony w tył hamował z konieczności.

A dwa to takie mszczenie się, dawanie do zrozumienia "goń się" przez "niekoniecznie potrzebne hamowanie" to straszny dramat i bzdura, żeby mocniej tego nie ująć, bym wysyłał takich na powtórkę kursu i egzaminu.

P.S. Wiem, że to sprzed 3 miesięcy.

moze sprzed miesiecy ale masz racje

cięzko im będzie udowodnić potrzebę hamowania - szczur leciał albo jakiś ptaszek siedział na asfalcie.... a oni powinni zachować bezpieczną odległość

[ wiadomość edytowana przez: rosck dnia 2008-02-24 19:03:34 ]

dziś na trasie Katowice - Bielsko Biała ,a właściwwie w samym bielsku,przy zjeździe na cieszyn stał zaparkowany 307CC z radarkiem obok - zobaczymy czy będe miał pamiątke

mnie sie zdaje ze cos tam mrugnelo

a tak serio to chyba by nas zaraz zatrzymali dalej tam

Wina zawsze lezy po stronie tego co jest z tylu Trzeba zachowac bezpieczna odleglosc.