Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2007-12-03 22:55:25 Bez rozkręcenia i zobaczenia jak wygląda membrana ciężko powiedzieć, ale nie chce mi się wierzyć, ze padł po 40tyś. Ale wszystko możliwe... |
![]() tommi3737 Megane CC Łódź | 2007-12-05 00:07:05 OK-dzisiaj wymieniłem wszystkie lelementy w srodku reduktora-teraz mam tylko problem taki ze wogóle na gazie niejedzie-tzn na wolnych obortach od razu gasnie-jak mozna ustawic gaz tak aby tylko dojechac do gazownika-patrzylem juz na forum ale konkretnej instrukcji nieznalazlem |
blue827 Biłgoraj | 2007-12-05 00:52:22 qrde szkoda że podczas rozkręcania nie sprawdziłeś ile te śruby były fabrycznie wkręcone, tzn ile obrotów. bo właśnie w instrukcji mojego reduktora brc jest napisane aby wogóle nie rgulować tymi imbusowymi śrubami bo one są już fabrycznie wyregulowane. Jedynie jest jedna śruba radełkowana (taka wystająca) i nią można regulować wydatek gazu.
na forum elektrody natknąłem się na taki tekst może być pomocny
http://www.stronadama.republika.pl/brc/duze/image003.jpg III to jest ten imbus czulosc membrany. II suba biegu jalowego |
![]() jimo1921 Polonez Caro Powertr ... Warszawa | 2008-06-20 23:51:33
Bzdura! I to jest czułość membrany. III w zasadzie u mnie była wkręcona do oporu. Po wykręceniu dostajemy się do "kanału" gazowego, od elektrozaworu do małej membrany. |