Dlaczego olej sie swieci??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich...kupilem niedawno e-32 z 1990r z 3-litrowym zagazowanym silnikiem...mam problem tego typu ze na wolnych obrotach swieci mi sie olej!!
na poczatku miala obroty 1500...zmniejszylem jej do 1000 i jak tylko sie silnik nagrzeje to zaczyna sie swiecic lampka oleju i komputer piszczy!
wydaje mi sie ze 1500 to troche za wysokie obroty!!
co moze byc przyczyna???
pozdr

Wyglada na to ze nie trzyma ci cisnienia

i co z tym fantem zrobic??

Sprawdz cisnienie na cylindrach na poczatek

co tu gadać silnik do remontu a miałeś ustawione takie obroty żebyś przy kupnie nie zauważył pierścionki do wymiany i szlif na bank

Witam . zanim rozkrecisz silnik i wydasz kupe kasy . Wymien olej moze na lekko gestrzy i sprawdz co sie dzieje .mialem kiedys podobna sytuacje w e30 i okazalo sie ze jakis pacan zalozyl pompe paliwa od innego auta i paliwo przedostawalo sie do oleju strasznie go rozrzedzajac i kontrolka swiecila sie na wolnych obrotach nawet powymianie oleju kilka dni pozniej bylo to samo.Jesli to nie pomoze to klops .Powodzenia

a tak wogole to bierze ci olej?,kopci z rury?slaby jest?,wystarczy ze uszczelniacze na popychaczach nie trzymaja i tez sie bedzie zapalac kontrolka z tym ze wtedy bierze olej

a ciśnienie na cylindrach masz wporzątku?