Fiat x 1/9 powerd by Ferrari!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

jak pisze własciciel.........;

.." silnik to "seryjne" 1300, podkrecone do 2.0 przez uzycie wiekszego wykorbienia wału,korbowody od Opla Disla(???), tłoki od Opla GSi (!!!)..i najlepsze....głowica od Ferrari V8 !!!!..!!!, do tego programowalny wtrysk, !!!!...""

..jak dla mnie...bomba:0

no fajniutki.. ale ja czegos znow nie rozumiem... jak blok V8 do 20.. po co to?? nielepiej opd razu silnik od ferrari ??

Ten właściciel to chyba jakiś kolega Bryzka. Pizdu, pizdu, pierdu, pierdu! Silnik 1.3 zrobiony na 2.0 przez inne wykorbienie wału! Siostro tlen!!!

ale bryka, a przyokazji doczego służy to czerwone z tyłu na dole

Cytat:
2003-07-04 20:18:21, SPEED pisze:
ale bryka, a przyokazji doczego służy to czerwone z tyłu na dole

podejrzewam ze sa to dyfuzory

a apropo takich przeróbek to w krakowie pewien chłopak z BTRu ma w Tipo tez wlasnie silnik zrobiony na takim patencie...nie pamietam dobrze co ale srodek jest praktycznie z kazdego silnika z tipo ( inny wał, inne korby, inne tłoki - doslownie 100% przeszczep ) Jak pojechali do sprawdzic silnik do Goduli to on sam sie zdziwił ze to jezdzi

dla mnie to juz troche za ostra przerobka. nie lepiej wsadzic 2.0l 16v turbo z integrali. power ten sam (albo i duuuzzzo lepszy) i przynajmniej wiadomo ze to pojezdzi i to skutecznie. ja osobiscie nie preferuje przerubek na bazie czesci z aut innych marek (jak fiatoski silnik to fiatoskie podzespoly itd.), ale jezeli wlascicielowi sie podoba to niech ma, chociaz mogl sie poznecac nad innym autem a nie nad x1/9. szkoda gabloty, ale zawsze to mozna odkupic i wrucic do orginalu (pod warunkiem ze wlasciciel to sprzeda i ze sie chce miec w 100% orginam )

W swoim CC mam silnik z tej samej rodziny i największą seryjną pojemnością jest 1.6 i to nie tylko przez wał ale też tłokami. Gozzoli ma długi wał do tego silnika, ale nawet z tłokami 87 mm daje on 1760 cm3. Tak więc dopóki nie zobaczę (a na 99,9% nie zobaczę), to nie uwierzę. Sorry, ale to jest prostacki kit. W tym silniku nie ma miejsca na dłuższy wał niż 74 mm.

Cytat:
Yaninnya Wysłany: 2003-07-04 23:30:08

W swoim CC mam silnik z tej samej rodziny i największą seryjną pojemnością jest 1.6 i to nie tylko przez wał ale też tłokami. Gozzoli ma długi wał do tego silnika, ale nawet z tłokami 87 mm daje on 1760 cm3. Tak więc dopóki nie zobaczę (a na 99,9% nie zobaczę), to nie uwierzę. Sorry, ale to jest prostacki kit. W tym silniku nie ma miejsca na dłuższy wał niż 74 mm.

moze sam blok jest fiatoski a reszta to jakis "szczepan" ???? kto wie. dla mnie to i tak troche za duzo. facet przekombinowal, ale w ostatecznosci to jego gablota.

No przecież napisałem, że blok nie pozwoli na większą pojemność!