| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2007-12-04 12:44:41 Tam nie ma sprzegła. Zmień olej moze na poczatek , albo poprostu sprawdź czy masz stan |
bobofrut Opel Omega B 2.5 CD Ruda Śląska | 2007-12-04 13:28:41 Miałem podobne objawy. Rozwiązaniem było uszczelnienie skrzyni i dolanie oleju. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-12-06 00:28:34 u mnie przy niskim stanie oleju samochód się zachowywał normalnie, ruszyłem jechałem a tu nagle wywaliło błąd i samochód ruszał i jechał chyba na 3 biegu ale bez żadnych szarpnięć zrywów itp. po wyeliminowaniu wycieku z pod misek oleju i wymianie oleju wszystko wróciło do normy.
I po 2 latach stan oleju jest ok. nic tam nie dolewałem ani nie zmieniam oleju i nie zamierzam. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-12-06 00:29:42 u mnie przy niskim stanie oleju samochód się zachowywał normalnie, ruszyłem jechałem a tu nagle wywaliło błąd i samochód ruszał i jechał chyba na 3 biegu ale bez żadnych szarpnięć zrywów itp. po wyeliminowaniu wycieku z pod misek oleju i wymianie oleju wszystko wróciło do normy.
I po 2 latach stan oleju jest ok. nic tam nie dolewałem ani nie zmieniam oleju i nie zamierzam. |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2007-12-10 16:13:54 U mnie wygląda to tak. Jak jadę powoli trochę dodam gazu i zaraz odpuszczę to następuje takie walnięcie w skrzyni, "jakby ktos za długo trzymał na sprzęgle i mu się nagle linka zerwała". Automat mv6.
Przypuszczam ze to tez wina stanu oleju ale czy mam sie spodziewac gorszych niespodzianek? |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-12-10 17:56:46
|
![]() zorro22 Opel Omega MV6 Olsztyn | 2007-12-10 18:15:36 Witam!!!
Z tego co widzę to nie jestem sam z takim przypadkiem. Zmieniłem olej i nic nie pomogło a nawet teraz zaczyna sie coraz bardziej psuć. Jedyną radą na ten przypadek jest chyba wymiana skrzyni na drugą juz znalazłem za 500zł gosc che expresem sprzedać (rozbiera angliki) mysle że wezmę od niego jeszcze sprzegło razem chodziły to bedzie git. |