MotoNews.pl

Malowanie emblematu FORD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
klik Pojawia się już kolejny raz (nie pamiętam, . Na dodatek gościu ma tylny również czerwony (choć wg mnie powinien być niebieski). Czy to orginał, czy malowanka farbą (sam robiłem takowy, więc wiem jak się to robi)?

[ wiadomość edytowana przez: djtados dnia 2010-03-13 07:13:48 ]

oo a jak sie to robi samemu? )

Cytat:
2007-12-05 13:13:46, Alexia pisze:

trzeba sie umowic na kawe

z masterostrym

Cytat:
2007-12-05 13:13:46, Alexia pisze:

ścierasz papierem ściernym z tyłu po wierzchu. Schodzi wtedy tylko niebieska farba. Odtłuszczasz, malujesz, cieszysz się nowym kolorkiem.
Ale z masterostrym warto się umówić tak, czy owak

przykład:

a przedni znaczek w mk6 jest klejony czy przykrecany, bo nigdy nie sciagałem

klejony

ktoś wie jaki ma wymiar znaczek z cossa? bo koles mi odpisal, ze "standardowy" a takich standardowych to było kilka rozmiarów

powiem tak 40 min zabawy z papierem 400

(tu jeszcze przed myciem)

juz po myciu

czerwonym lakierem

i mamy ...

a tak wyglada po zalozeniu (na dwustronna tasme z pianka pomiedzy klejem)

brzydka fotka ale cos tam widac

Mialem zamowic na ebay.co.uk bo byly za 1 funta sztuka ale ostatecznie doszedlem do wniosku ze zrobie sam i jestem baaardzo zadowolony

Wazne zeby znaczek byl w dobrym stanie (chodzi o "chromowana" farbe)

Cytat:
2007-12-05 22:40:53, redziol pisze:
ktoś wie jaki ma wymiar znaczek z cossa? bo koles mi odpisal, ze "standardowy" a takich standardowych to było kilka rozmiarów

U mnie byl "standard" 11,4cm na 4,5cm (wlasnie zmierzylem )

[ wiadomość edytowana przez: Zioo dnia 2007-12-05 23:34:27 ]

a jaki jest w standardzie wymiar znaczka MKVI?

Cytat:
2007-12-07 21:21:00, mefis22 pisze:
a jaki jest w standardzie wymiar znaczka MKVI?

110x45mm (ten czarny ze zdjęcia):

ladne fotki ....

Cytat:
2007-12-16 21:03:28, Zioo pisze:
ladne fotki ....

Zioo masz może jeszcze taki na zbyciu? Interesuje mnie 1 czerwona sztuka? A jak nie to czy podjąłbyś się zrobienia dla mnie takiego? Odpłatnie oczywiście Znaczek mam niebieski, mogę podesłać.

wiesz to jest banalne zeby samemu zrobic
papierem wyszorowac (zeby zepsuc "chrom" to trzeba byc zdolnym bo jest we wglebieniach) i trzec spód znaczka do przezroczystosci jak na zdjeciach nizej... potem lakier pendzlem (albo szpray jakis ) 2stronna tasma z pianka za 5zł w castoramie i gotowe

ps. dales razde z karton tuningiem to znaczek na 100% zrobisz a jak ci nie wyjdzie zawsze mozesz pojezdzic po miescie i sobie jakis "pozyczyc" (ja 1 jaki wzialem w lape zeby sprobowac od razu zrobilem i szczerze to wyszedl najlepiej bo sie najbardziej staralem )

[ wiadomość edytowana przez: Zioo dnia 2007-12-17 19:40:38 ]

Zamieniał ktoś kolor w mk7, tam ta pleksa jest osadzona w chromowanej obwódce, można ja jakoś bezkolizyjnie zdjąć? Druga sprawa na dolnej czesci napisu forda pojawil mi sie nalot... czym to usunać?

Cytat:
2007-12-17 22:40:31, dyras pisze:
na dolnej czesci napisu forda pojawil mi sie nalot... czym to usunać?

jezeli chodzi o "chrom" to ciezka sprawa bo on jest we wglebieniach i musialbys miec farbe z takim samym efektem... lepiej znaczek nowy i dopiero sie bawic