MotoNews.pl

Czy pasuje??chlodnica z 125p "88 do "76

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukalem szuklam , chcialem znalesc i sie nie udalo, czy wie ktos czy chlodnica z kanta z '88 roku wejdzie bez klopotow do kanta z '76 sa jakies roznice? da sie to obejsc?

Cytat:
2007-12-06 17:04:03, KUBOLKU pisze:
szukalem szuklam , chcialem znalesc i sie nie udalo, czy wie ktos czy chlodnica z kanta z '88 roku wejdzie bez klopotow do kanta z '76 sa jakies roznice? da sie to obejsc?

Jest taka sama.

chyba że by była inna
np. z ME

Cytat:
2007-12-06 17:39:43, pavlus pisze:
chyba że by była inna np. z ME

Dalej nie widze roznicy. Chlodnica z wlewem na krucicu tez pasuje do wczesnych mrow tylko mocowania z niej trzeba miec.

czyli w tych wczesnych 125 wkladali takie same chlodnice? wiem ze sie pozniej roznily umiejscowieneim korka ale spokojnie mozna wsadzic powiedzmy z 90 roku chlodnice do kanta z 77 jak komus nie zalezy na orginalnsci czesci?

Cytat:
2007-12-06 19:10:48, KUBOLKU pisze:
czyli w tych wczesnych 125 wkladali takie same chlodnice? wiem ze sie pozniej roznily umiejscowieneim korka ale spokojnie mozna wsadzic powiedzmy z 90 roku chlodnice do kanta z 77 jak komus nie zalezy na orginalnsci czesci?

TAK

Cytat:
2007-12-06 19:10:48, KUBOLKU pisze:
wiem ze sie pozniej roznily umiejscowieneim korka

to nie tak. chlodnica do fiata z silnikiem fiata byla taka sama od 1972 do 1991 roku (o ile wtedy wogole byly jeszcze fiaty z silnikiem fiata, bo na tym sie nei znam), natomiast fiat z silnikiem poloneza mial inna chlodnice, ze wzgledu na elektryczny wentylator. jako ze nie bylo miejsca na niego normalnie, to chlodnica zostala wpuszczona w pas przedni i stad wlew na rurce. Do rocznika ma się to nijak

tak czy siak do kanta z silnikim fiata można wsadzić obie , do polonezoiwego motoru troche gorzej

Co do chlodnic to nawet w klasykach byly takie same. Jedynie na poczatku produkcji (we wczesnej fazie) montowano tzw. grube chlodnice. Niestety wiecej szczegołow nie znam.

wilkie dzieki chlopali ze mi nakresliliscie droge jaka mam podazyc:>