Swiecaca sie dioda immobilazera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam taki maly problemik a mianowicie zauwazylem dzisiaj ze dioda od immobilazera ktora przedtem gasla po uruchomieniu silnika teraz swieci caly czas tylko slabiej. Po zgaszeniu silnika dioda mruga ale nie przygasa calkowicie.
Ciekawa sprawa z ta dioda jest iz jesli ona sygnalizuje sprawnosc tego systemu a wtym przypadku nie do konca powinno tak byc a mimo to auto zapala bez zajakniecia.
Z gory dzieki za podpowiedzi dotyczace tego problemu iz jazda noca z ta dioda swiecaca na wysokosci prawie glowy jest troszke irytujaca.

U mnie raz się zapala przed odpalaniem, a raz nie - mimo to auto zawsze odpala, więc nie wiem, co ona sygnalizuje Chyba chce się co jakis czas przypomnieć, żebym ją wyczyścił Apropos nie do końca gasnącej diody - może gdzies małe zwarcie?Przetarty kabelek? itd?

Kurde samo sie naprawilo, znowu dziala jak nalezy. Mam wrazenie ze wine za taki stan rzeczy ponosi troche wilgotnr powietrze bo dziasiaj jak sie nagrzalo w srodku i troche auto przegonilem to znowu gasnie ta dioda a nie tylko przygasa.

Ale pamiętaj możę to nic a może problem i w przyszłaści Ci coś wyjść tak czasem bywa.Ja dla pewności w chwili wolnego czasu bym sprawdził,tak na wszelki wypadek

Cytat:
2007-12-06 19:25:02, slawek_11 pisze:
Witam. Mam taki maly problemik a mianowicie zauwazylem dzisiaj ze dioda od immobilazera ktora przedtem gasla po uruchomieniu silnika teraz swieci caly czas tylko slabiej. Po zgaszeniu silnika dioda mruga ale nie przygasa calkowicie. Ciekawa sprawa z ta dioda jest iz jesli ona sygnalizuje sprawnosc tego systemu a wtym przypadku nie do konca powinno tak byc a mimo to auto zapala bez zajakniecia. Z gory dzieki za podpowiedzi dotyczace tego problemu iz jazda noca z ta dioda swiecaca na wysokosci prawie glowy jest troszke irytujaca.

masz orginalne kluczyki czy dorabiane?

Wszystkie kluczyki sa jednakowe i z logo FORDA to chyba oryginalne, a jest ich 3.

U mnie kontrolka miga przy przechodzeniu przez ok 1500obr/min.
Silnik wtedy ma chwile zastanowienia ale mam chyba za luzny pasek wielorowkowy...