MotoNews.pl

Budowanie swapa od podstaw

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To sie nazywa budowanie od podstaw
Co prawda nie silnik jest tu swapowany, ale cala reszta

ale to nie w polsce bo jak za malca tyle dziesiatek to za takie cos ponad 100.000 a za taka kase tylko chory robi swapa

umowmy sie ze to nie jest to co wszyscy nazywaja SWAPem tylko to jest budowa samochodu od podstaw wiec nie mozna jednego pod drugie podpinac

Ok, powinienem napisac "budowanie od podstaw".
Tak czy tak, projekt jest warty ogladniecia

ładna robota no i zakres prac 18.07.2004-07.12.2007 i to jeszcze nie koniec.

1) chora kasa na to poszła jakiś oszołom chyba
2) brzydki te rurki takie a fee

Hehe musiałem a projekt super i profi części zazdrościć sprzętu i umiejętności.

to jeszcze nic - w finlandi jest firma ktora odnawia (chociaz cieżko to nazwać w ten sposob) auta rajdowe, zabytkowe itd - generalnie ona je robi od nowa na podstawie zniszczonych, rozwalonych czesci oryginalnych - widzialem foto B grupowej celicy (swiszczącej swini), delty s4 - po prostu masakra, ale ceny rowniez - przykładowo 400tysiecy euro...ale po obejzeniu galeri prac nad tamtymi autami rozumiem w co poszlo wydane kazde euro - po prostu mistrzostwo.

Porthos mówisz o tym jak rozbierali każdy wskaźnik odnawiali wskazówkę, tarcze itp wszystko oczyszczanie chemiczne itp itd? bo coś kojarzę że kiedyś oglądałem

Cytat:
2007-12-07 21:33:51, Yankee pisze:
Porthos mówisz o tym jak rozbierali każdy wskaźnik odnawiali wskazówkę, tarcze itp wszystko oczyszczanie chemiczne itp itd? bo coś kojarzę że kiedyś oglądałem

dokładnie - dla mnie to masakra, oni po prostu robia od nowa auto.
ale to jest warsztat gdzie pewnie nie pytają sie o koszta. wsrod gosci ego warsztatu widzialem makinena, Kankhunena...naprawde niezła sprawa

No to dobrze pamiętam ale w sumie we Włoszech też chociażby La Bestia? niewiem czy zakład się tak nazywa co robili/robią 500 na nowych częściach wszystko profi itp. Coś pięknego ale to są kolosalne pieniądze niestety.

Cytat:
2007-12-07 21:43:32, Yankee pisze:
No to dobrze pamiętam ale w sumie we Włoszech też chociażby La Bestia? niewiem czy zakład się tak nazywa co robili/robią 500 na nowych częściach wszystko profi itp. Coś pięknego ale to są kolosalne pieniądze niestety.

la bestia to w szwajcarii - ale oni nie robili w takiej skali i w takim rozmachu

No do tej celicy co robili to się napewno umywa sam chciałbym tak rozebrać auto do gołej blachy wszystko wypiaskować wymalować wypolerować wychromować. tylko kasy i czasu mieć.....

porthosowi chyba chodzi o tą firmę KLIK

Cytat:
2007-12-08 00:03:00, dave-rallymaniak pisze:
porthosowi chyba chodzi o tą firmę KLIK

si senior, dzieki za link

Cytat:
2007-12-07 12:47:30, Pat_kdb pisze:
ale to nie w polsce bo jak za malca tyle dziesiatek to za takie cos ponad 100.000 a za taka kase tylko chory robi swapa

jeden zbiera znaczki, drugi monety, trzeci dzieła sztuki a inny wkłada chore pieniądze w praktycznie nic nie warte auto. to się nazywa pasja

ta pasja z gibsonem?

Pasja - czyli dazenie do wczesniej obranego celu niezaleznie od poniesionej ceny ( nie konicznie chodzi o pieniazki )

Tak ja to widze. I uwazam ze moje kuku na muniu z 125p to wlasnie jest PASJA - przez innych nazywana choroba nieuleczalna. Ale skoro ktos wierzy i bardzo chce to nie nalezy mu mowic zeby nie podazal swoja droga.

Troche to zalatuje kazaniem ale taka jest prawda chopy...

sie wie borys, mnie tylko ogolnie rozbraja "pasja" z budzetem 500zl i wielki projekt w glowie malca zapierdalacza a na dupie stare gacie. to sa wtedy marzenia scietej glowy

Cytat:
2007-12-08 18:53:12, borysirl pisze:
I uwazam ze moje kuku na muniu z 125p to wlasnie jest PASJA

nieee to nie pasja to wariactwo czystej wody ale chyba wiekszosc z nas tutaj ma to w sobie w tej czy innej postaci