| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2007-12-09 04:07:39 szukam kogoś kto miał z tym coś wspólnego... chciałbym wypolerowc przednie boczne szyby maja zmatowienia od otwierania przez ostatnie 11 lat... zastanawiam sie nad efektem i sensownością roboty ale ceny nowych szyb przyprawiają o zawrót głowy...
nie chce polerować samemu bo spierdolę wiec szukam jakiegoś warsztatu którym sie tym zajmuje żeby wycenić usługę i ewentualni wykonać jesli będzie tańsza niz kupno nowych szyb... czekam na opinie , i info o polerowaniu i jak to sie sprawdza... [ wiadomość edytowana przez: greenberg dnia 2007-12-09 04:07:56 ] |
Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-12-09 06:00:37 A ile kosztują te boczne, przednie w takim razie?
Ktoś mi mówił kiedyś, że jednak bardziej opłacalna jest zmiana na nowe niżli naprawa..W końcu można się pogubić |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-12-11 10:27:55 Ja miałem wymienioną szybę przednią 4 lata temu na pilkingtona, tak przy okazji prac nad zderzakiem z czyjegoś OC, i nie narzekam. Na razie nie mam rys, a te co są, są widocznie zbyt małe. Za to u siostry w tico to już masakra normalnie, jak powiedziałby pan fistach. Rysa na rysie. Główkuję, czym to jej usunąć. Widziałem na allegro jakiś szajs do szyb, o którym czytałem w Motorze. Producentem był chyba Carplan. Na razie temat zdechł i z mojej strony jest cisza jak po śmierci organisty. |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-12-18 21:43:02
Przy zimowym skrobaniu szyby należy skrobać tylko w jednym kierunku, w przeciwnym razie już po jednorazowym skrobaniu zabrudzonej błotem pod lodem szyby poruszając w obu kierunkach podczas ruchu powrotnego rysujesz piachem po szybie. Najgorzej jak ktoś posłucha rady aby najpierw odmrażaczem popsikać lód i po odtajeniu go skrobać - to istna masakra dla szyby (błoto wymieszane z odmrażaczem i lodem) Tylko w jednym kierunku |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-12-19 15:29:09 mój ojciec szyby nieskrobał wcale-zapal silnik i czekał az odmrozi się |