Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() matpro Forumowicz ECOTEC X18XE Wołomin | 2007-12-09 10:50:16 witam, wymieniono nagrzewnicę oraz zawór, nie ma ogrzewania, tj, leci takie lekko letnie powietrze jak pokrętło jest na czerwonym polu, ale nie gorące, wydaje mi się że nagrzewnica grzeje bo jest tam ciepło w tym miejscu ale pewności nie mam, (astra G, z klima BEHR)
[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2007-12-09 17:27:21 ] |
![]() bubuja1 Forumowicz Opel Astra II IRMSCH ... Łowicz/Łódź | 2007-12-09 19:41:18 Witam ja ostatnio miałem problem z termostatem i przejawiało się to tez słabym grzaniem... A jak u ciebie z grzaniem się silnika - szybko łapie temp??? |
![]() matpro Forumowicz ECOTEC X18XE Wołomin | 2007-12-19 00:48:24
Jutro to sprawdzę, ale raczej to nie to bo ogrzewanie działało po wymianie nagrzewnicy, potem coraz słabiej słabiej i w końcu zimne powietrze leci...silnik łapie temperaturę normalnie, mechanik który to wszystko wymienieał mówił że było strasznie dużo syfu w układzie, ale przepłukali to wszystko przed włożeniem nowej nagrzewnicy itp, ale może coś gdzieś jeszcze zostało i zapchało nową nagrzewnicę ![]() czy ten układ wogóle może się zapwietrzyć tak swoją drogą ? jesłi tak to jak go odpowietrzyć, I TAK NA MARGINESIE GSI WYŚLESZ MI KIEDYS RAMKI KLUBOWE ? Zamawiłem je już kilka razy na forum mailem itp. ![]() |
![]() alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-12-19 08:08:51 matpro może sie zapowietrzyć jeżeli mało płynu będzie. ten system sam sie odpowietrza. wiec wystarczy mieć dobry stan płynu i to wystarczy. z tego co pamiętam ty masz elektrozawór do sterowania temperaturą ogrzewania. tam najczęściej wyrabia sie zębatka w tym zaworze. ale mógł sie również on zatkać jak miałeś tam syf.
pozdrawiam |
![]() alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-12-19 08:10:30 a i oczywiście może być
|
![]() tomasz35 Forumowicz astra g 2.0 Diesel sosnowiec | 2008-10-12 13:59:40 Uszkodzony elektrozawor nagrzewnicy.Znajduje sie nad ciegnami biegow pod popielniczka,za nagrzewnica.Trzeba sie do niego dostac otworzyc go na przestrzal i odlaczyc zasilanie bedzie wsio dzialalo.Czesto padaly wiec Opel z nich zrezygnowal... |
CHAOSseba RegionAdmin SUBARU WRX Hawk i Ou ... Kluczbork / Duisburg | 2008-10-12 19:20:25 a co to -zaraz po zalonczeniu zaplonu slychac taki stukanie jakby z wylotow srodkowych p 3-4 sec. stukot ustepuje? |