Dziwne prykanie w bezpiecznikach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu podczas jazdy gdy wciskam pedał gazu przy zmianie biegu, zaczyna mi dziwnie tyrkotać (odgłos podobny jak przy uzbrajaniu alarmu lub spięciu elektrycznym) Przy spokojnej jeżdzie nic takiego sie nie dzieje tj do 2500tys obr. Ten odgłos wychodzi gdzieś z miejsca bezpieczników i całego komputera. Wybieram sie z tym do elektryka ale najpierw próbuje u was Z góry Dzieki Mobile

Cytat:
2007-12-10 18:47:02, Kaplan pisze:
Od pewnego czasu podczas jazdy gdy wciskam pedał gazu przy zmianie biegu, (...) Ten odgłos wychodzi gdzieś z miejsca bezpieczników i całego komputera.

Jak to wciskasz pedał gazu przy zmianie biegu?

Musisz jaśniej troche bo chyba nikt nie jest pewien o czym piszesz.

Skrzynka bezpieczników i tzw "komuter" czyli urządzenie sterujące to dwie rózne sprawy. Ten "komputer" znajduje sie na nadkolu po stronie pasażera i raczej nie ma tutaj nic do gadania.

A w ogóle to jak silnik chodzi?
Zimny dobrze pracuje?

Wyglada na jakiś przekaźnik.

A więc wyjaśniam: Gdy silnik pracóje i auto chodzi nic sie nie dzieje, spokój. Lecz gdy zaczynam jechać i troche che przygazować ( mocniej przyciskając pedał gazu) słysze z miejsca bezpieczników dziwne stukanie, coś jak Napisze to tak, mam nadzieje że mnie zrozumiecie: ( weź długopis i uderzaj szybko w stolik na którym leży ci klawiatura) Silnik pracóje bez zarzutu i coś takiego dzieje mi się od wiosny ale mam zamiar to zrobić bo mnie to denerwuje Może komuś sie coś takigo przytrafiło prosze o post lub wiadomość