| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
malinka omega 2.0 zloty meta ... Puławy | 2007-12-11 17:58:27 Witam.
Dziś postawiłem samochód za zakazie parkowania, traf chciał ze zawadził mnie inny smochód. Wezwałem policje bo facet się coś sadził że to nie jego wina. Policja ukarała nas obu mandatami-mnie za złe parkowanie jego uznała winnym kolizji. Pytanie moje jest takie czy ubezpieczalnia-PZU nie bedzie stwarzać problemów przy wypłacie. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-12-11 19:30:38 z tego co sie orintuje Ty również przyczyniłeś się do stworzenia zagrożenia na drodze i jeżeli ktoś z ubezpieczalni dopatrzy sie twojej winy możesz dostać nawet połowę odszkodowania.
znam podobny przypadek tylko gość wyprzedzał w niedozwolonym miejscu a drugi wyjechał z podporządkowanej, obaj dostali mandaty i PZU orzekło w tym wypadku wine obopólną zdarzenia i wypłaciło chłopu tylko połowę odszkodowania chociaż policja stwierdziła winowajcę. pozdr |
arielka LOB MEMBER Omesia C 2.6 Design ... Ostróda | 2007-12-12 21:18:20 Może zostać wprowadzony udział własny w szkodach.
Mogą Cię uznać współodpowiedzialnym zdarzenia. A PZU jest bezlitosne... Pozdrawiam ariela |
eisvogel Monachium | 2007-12-12 22:39:49 W pzu powiedz ze ty tam wcale nie parkowales.Poprostu samochod ci tam zgasl i nie chcial zapalic.Zdarza sie.Miales go na plecach na legalny parking przeniesc? A ty w tym czasie szukales budki telefonicznej zeby zadzwonic po pomoc drogowa.A komorek nie uzywasz bo jestes ekozaawansowany czy cos tam |
malinka omega 2.0 zloty meta ... Puławy | 2007-12-13 18:49:17 No niby tak moge sie tłumaczyć ale to było przy wejściu za brame do zakładu. Każdy wie że tam stawiają samochody pracownicy. Poza tys jest straż zakładowa ktora wszystko widziała i to oni złapali tamtego tira.
Jakby co to moje kłamstwo sie wyda. |
eisvogel Monachium | 2007-12-13 19:32:49 mimo to nie masz powodu do zmartwien.. nie mozna ci zarzucic wspoludzialu w kolizji bo nie bylo cie w aucie. a kazdy uczestnik ruchu ma jezdzic tak zeby nie zawadzac o stojace samochody, i to nieistotne czy stoja prawidlowo czy nie.popelniles przewinienie i zostales ukarany mandatem. sprawa jest jasna i policja wskazala sprawce. |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2007-12-13 20:45:41 Piszecie o OC czy AC ? Bo jeśli OC to nie widzę podstaw do zaniżania odszkodowania... Sprawcą kolizji jest w tym przypadku tamten kierowca (i masz to potwierdzone przez policję) a to że Ty dostałeś mandat za coś innego nie ma tu znaczenia.
W przypadku AC już różne cuda mogą być, wszystko zależy od sformułowania umowy, itp. |