Brak światła wstecznego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W czym może być problem? Jak wrzucam wsteczny to nie mam światła.

sprawdz bezpieczniki, jesli sa ok to wyjmij wtyczke z czujnika wstecznego w skrzyni biegow i zewrzyj na osto jakims np drutem,
jesli sie zapali to znaczy ze czujnik do wymiany (uzywany okolo 15zl)
a moze zarowka?

wyciągnij wtyczke przetrzyj styki, zapsikaj wd40, mi pomogło w 2óch samochodach... widocznie lubią śniedzieć styki w tym miejscu

Cytat:
2007-12-12 15:59:26, fizz2 pisze:
wyciągnij wtyczke przetrzyj styki, zapsikaj wd40, mi pomogło w 2óch samochodach... widocznie lubią śniedzieć styki w tym miejscu

WD do styków?

no a nie? kiedys kupowałem kontact spray, ale dziala tak samo jak wd40 usuwa wode natłuszcza i usuwa osady, zawsze jakoś konserwuje, czy myle sie? bynajmniej działa

oki to posprawdzam . i jeszcze jedno nie pala sie obydwie żarówki wstecznego to może być taki przypadek że obydwie padły ?

[ wiadomość edytowana przez: pawel1234 dnia 2007-12-12 16:47:05 ]

Cytat:
2007-12-12 16:26:50, fizz2 pisze:
no a nie? kiedys kupowałem kontact spray, ale dziala tak samo jak wd40 usuwa wode natłuszcza i usuwa osady, zawsze jakoś konserwuje, czy myle sie? bynajmniej działa

Działa ale krócej niż kontact spray.

Kontakt spray zawiera wiecej inhibitorów korozji przeznaczonych do ochrony metali kolorowych a WD ma ich mało i dlatego efekt jest krótki bo później styki pokrywają się nalotem i lipa.

Cytat:
2007-12-12 16:44:27, pawel1234 pisze:
oki to posprawdzam . i jeszcze jedno nie pala sie obydwie żarówki wstecznego to może być taki przypadek że obydwie padły ? [ wiadomość edytowana przez: pawel1234 dnia 2007-12-12 16:47:05 ]

raczej malo prawdopodobne ale sprawdzic nie duzo roboty