Ibiza 1,4 16V, Matrix czy Valtek?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Seat Ibiza 1.4 16V (75KM) (2003r)
Posiadam instalacje Landi Renzo Omegas z listwą wtryskową Matrix XJ.544.10 (czarna). Padł jeden wtryskiwacz i muszę wymienić listwę. Jeden gazownik zaproponował zamontować Valteki żółte (450zł) i zapewnia że wszystko będzie dobrze, a drugi mówi że by się nie podjął założenia tych wtrysków do tego samochodu i radzi zamontowanie Matrixa(850zł). No i komu tu wierzyć?? a różnica w cenie jest znacząca.
Czy na Valtekach w końcu to będzie chodzić czy nie będzie? Spalanie i osiągi nie pogorszą się? A może inny model Matrixa jest lepszy jakościowo i cenowo do tego samochodu?

Z góry dziękuje za pomoc.

Lekiem na twe rozterki moga byc wtryskiwacze Magic Jet, szybkie i dokładniejsze od velteków i nie czyszczą kieszeni tak jak matrixy, liniowo podobno już od 1,8ms pracują, troche pogadałem z pewnym ich uzytkownikiem ktory ma peugota pracujacego na full grupie wiec przy krotkich czasach wtrysków, na valtekach miał problemy ze stabilnoscia wolnych obrotów, zmienil wlasnie na magic jety i auto chodzi wzorowo.

U mnie magic jety laduja pod maska po weekendzie.

Co do dostepnosci zajzyj na www.pitec.pl dostaniesz u nich w wersji pojedynczych wtryskiwaczy jak i rowniez w listwie wtryskowej.

pzdr. Grzesiek

Po pierwsze to nie znam dobrze omegasa ale nie sadze aby mial sterowanie wtryskami Valteka 1 ohm'owymi...co do wtryskow Matrixa to sa to jedne z lepszych wtryskiwaczy na rynku tyle ze jakosc polskiego gazu je zabija...jesli padla ci cewka to nie musisz kupowac calej listwy...handluje tymi czesciami i cala listwa Matrix XJ to koszt 570 pln..natmiast mozna rowniez u mnie kupic komplet naprawczy tej listwy a wlasciwie ten element z samymi cewkami i to kosztuje bodajze 270 pln...co do zachwalanych tu magic jet mam mieszane uczucia...jesli bedziesz zainteresowany pisz pod adres arek@pasieka.superhost.pl. Handluje tym rowniez wysylkowo. Bardzo wazna rzecza jest filtr fazy lotnej ..jak bedziesz mial jakis badziew to zalejesz wtryski oleinami i potem to sie konczy awaria.
Pozdrawiam Krzysiek