Wyciąganie fotela

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
czy ktos moze mi napisac jak wyciagnac z auta fotel kierowcy?
dzieki
pozdrawiam
arek

Użyć wyszukiwarki, a potem odkręcić cztery śruby łączace szyny z podłogą, wcześniej zdejmując plastiki maskujące. No i jeszcze odłączając kabel od klamry pasa.

PS. BP NMSP

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-12-12 17:37:03, iampinki pisze:
witam czy ktos moze mi napisac jak wyciagnac z auta fotel kierowcy? dzieki pozdrawiam arek

przesuwasz fotel na max do przodu i zdejmujesz takie plastikowe osłony szyn tam są sruby chyba na klucz 15
potem odsuwasz fotel na max do tyłu i taksamo pod zaslepką masz jedną srube a drugą na tunelu
nie pamietam tylko czy klucz 15 czy 13 a i przed wyjęciem fotela odłącz kostke od czujnika niezapięcia pasów

Cytat:
2007-12-12 18:35:22, Kula69 pisze:
przesuwasz fotel na max do przodu i zdejmujesz takie plastikowe osłony szyn tam są sruby chyba na klucz 15 potem odsuwasz fotel na max do tyłu i taksamo pod zaslepką masz jedną srube a drugą na tunelu nie pamietam tylko czy klucz 15 czy 13 a i przed wyjęciem fotela odłącz kostke od czujnika niezapięcia pasów

no i wszystko jasne... jesli sie wachasz lub nie wiesz jak to zrobic skonsultuj sie ze specjalista z ASO

ok, dalem rade
teraz drugie pytanie - czy da sie jakos fotel pasazera wcisnac na miejsce kierowcy??
moj jest mocno polamany a auto jak zawsze do zynia niezbedne...
dzieki

albo jeszcze inaczej spytam...
jak nie da sie wcisnac fotela od pasazera to moze fotel od kadeta e da rade?
dzieki

Cytat:
2007-12-12 18:57:56, iampinki pisze:
ok, dalem rade teraz drugie pytanie - czy da sie jakos fotel pasazera wcisnac na miejsce kierowcy?? moj jest mocno polamany a auto jak zawsze do zynia niezbedne... dzieki

mozna wcisnąć fotel pasazera jak bys chciał mam rame do fotela przedniego kierowcy ... wystarczy wpasc odebrać... jak dla klubowicza 40 zł

rozumiem ze musze odkrecic fotel pasazera z szyn i zamontowac go na szynach z fotela kierowcy?
dzieki

No i musisz pamiętać, że w tym drugim nie będzie regulacji, ale to już pewnie wiesz
Pozdrówka

Cytat:
2007-12-12 20:03:10, HenBas pisze:
No i musisz pamiętać, że w tym drugim nie będzie regulacji, ale to już pewnie wiesz Pozdrówka

Heniu, ale regulacja wysokości jest integralną częścią szyn, jak zamieni szyny, to regulacja nadal będzie w lewym fotelu.

Natomiast jest inny problem, gałka/rączka regulacji oparcia znajdzie sie na środkua nie z boku, ciekawe czy centralny schowek sie wtedy zmieści

-----------------
czasem tu zaglądam

spoko, udalo mi sie znalezc czlowieka ze spawarka i wlasnie zainstalowalem pospawany fotel
espero i te jego usterki...
dzieki wszystkim za info
pozdro