Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SzybkiLopez Mazda 626 GW W-wa | 2007-12-14 22:09:23 Silnik 4e-fe nie jest kolizyjny ale testować tego raczej nie warto bo zerwanie paska zawsze może pociągnąć za sobą dodatkowe koszty |
adrianaaw toyota starlet Sandomierz | 2007-12-15 01:47:18 Dziekuje Panowie za pomoc. Mam nad czym myslec. Jutro jedziemy ogladac autko. ![]() |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-12-15 18:35:09 Ehhh może inaczej . Zlecilibyście komuś wymiane paska wiedząc że robi to pierwszy raz i jeszcze nie wie dokładnie jak to robić? To kurna jak lecieć samolotem z pilotem który do tej pory na symulatorach fruwał )
Ja jeśli już coś robie w wózku to nigdy tak przypadkowo u kogoś. Podstawa to jest wiedzieć na pewno wtedy są duże szanse że uda się zrobić poprawnie . Ostatnio naprawiałem pompe wtryskową. W dwóch warsztach naprawczych owszem naprawią ale trzeba im przywieźć wymontowaną. Według nich żaden problem odkręcić trzy śruby i spoko bułka z masłem ale ZADEN nie chciał się podjąć tematu) Więc co innego jest mówić a co innego zrobić) A dobrze wiedzieli że bym się im dobrał do tyłka jakby wózek nie ruszył ) Ale tutaj na forum możemy sobie gadać bez konsekwencji więc jest spora róznica) Pozdro. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2007-12-16 05:24:18 Rozmawiamy nie o zlecaniu komuś czegoś, tylko o robieniu samemu, a to spora różnica.
Rozrząd to nie żadne cuda, zwłaszcza w silniku, gdzie wałki względem siebie mają stałe położenie. To nie Scorpio 2.9 24V, gdzie są 4 koła rozrządu, a silnik kolizyjny, mający wprawdzie łańcuch, ale i tak... Tym bardziej nie jest to Vectra A 2.5 V6, gdzie również mamy 4 koła rozrządu, każde osobno, i do tego pasek, co wygląda tak : ![]() Również nie jest to bez mała kilometrowy pasek jakiegoś Boxera, wyzawijany o milion rolek. Także szansa na powodzenie akcji jest całkiem duża. Poza tym nikogo do niczego nie namawiam, tylko piszę jak jest - rozrząd w 4E-FE wymieni pierwszy lepszy człowiek umiejący obsługiwać klucz oczkowy 10mm, i kombinerki. Inny odda do warsztatu, i będzie się cieszył, że ma zrobione - każdy ma jakieś swoje pomysły. Najczęściej zbiega się to ( przynajmniej u mnie ) z zaworami, olejem w skrzyni, osłonami na przegubach i kilkoma pomniejszymi drobiazgami, które działają na nerwy, a których nie ma kiedy samemu zrobić. Wobec czego, mimo że robiłem to już w kilku autach, i wszystkie do dziś jeżdżą, to oddaję do znajomego, bo... nie mam czasu. Wolę w tym czasie zarobić na jego pracę, a wiem że mam zrobione tak, jakbym sam robił ![]() pzdr |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2007-12-17 02:26:12 |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-12-20 19:34:17
Pewnie widzieli moją galerię ![]() |