MotoNews.pl

Problem odklejona szyba - jaki klej??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Kolejny problem z essem. Tym razem odkleiła sie przednia szyba. Wkleiłem ja w lecie i dzis jak wsiadłem do samochodu zauwazylem ze przy zamykaniu drzwi szyba przednia sie rusza. Odkleiła sie u góry i z lewego boku. Nie wiem w czym problem czy klej nie wytrzymał niskich temp?? a to dopiero max z -5st. C było. Na jakim kleju ja ponownie przykleic?? Jaki klej bedzie do tego najlepszy??
Dopiero co go uruchomiłem ( po problemach ze skrzynka bezp. ) a tu nowe problemy .
Prosze o jakies informacje na temat jaki klej użyć i technologie wkeljania szyby bo moze popełniłem jakis błąd podczas wklejania szyby.
Pozdrawiam

pytanie zasadnicze na co ją wkleiłeś poprzednio

oczyscilem ze starego kleju kraoserie nalozylem taki czarny podkład z takiej malej buteleczki potem na to klej nie pamietam jakiej marki ale jakis niemiecki zdaje sie i przylozylem szybe nastepnie przykleilme ja do nadwozia tasma przylepna i zostawilem na godzine.

a tego co na pierwszy rzut oka udalo mi sie ustalic to klej puscil od szyby, na blasze siedzi.

klej puścił od szyby bo nie posmarowałeś tym czarnym podkładem szyby ,bez tego klej nie ma przyczepności do szkła ,i tu cała przyczyna

hmmm moze to byc to co piszesz bo nie pamietam czy ja smarowalem tym czarnym podkładem.
Dzieki za podpowiedz
Jaki wg Ciebie bedzie najlepszy klej do ponownego wklejenia??
Ja stosowałem ostatnio najprawdopodobniej klej firmy FORCH.

dobra firma , firma tu nie ma aż takiego znaczenia ,najważniejsza jest technologia ,ten czarny podkład jest tu najważniejszym ogniwem ,wymądrzam się tak ,bo kolega pracuje w zakładzie wymieniającym szyby w autach i trochę się napatrzyłem ,a i nie zapomnij o odtłuszczeniu szyby

No to chyba w tym miejscu zawaliłem, nie posmarowalem szyby. Ok dzieki za pomoc w sobote jak tylko zjade do domu biore sie za szybe.
Jeszcze raz dzieki
Pozdrawiam