Proszę o radę - corolla sol 2003

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam ogromną prośbę. Zamierzam kupić CorolleSol z 2003 roku i zastanawiam się czy w tej wersji z tego rocznika, komputer pokładowy i kontrola trakcji są standartem?
A czy oriętujecie się czy Corolle kombi są produkowane w Japoni a nie na wyspach. Po czym poznac ze autko które chce kupić ma kontrolę trakcji?
Proszę o jakieś podpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-12-20 19:28:55 ]
[ powód edycji: temacik ]

Kraj pochodzenia samochodu sprawdzisz po numerze nadwozia.
Pierwsze dwie (może nawet trzy) litery własnie o tym mówią.
I tak:
SB to Anglia
JT - Japonia,
a NT to Turcja i w przypadku Corolli Wagon z 2003 r to najbardziej prawdopodobne.
Komputer pokładowy w tym samochodzie jest już od wersji terra, natomiast VSC nie wiem (może ktoś ma taką?).
Aby sprawdzić czy jest - trzeba dynamicznie ruszyć na śliskim i zobaczyć czy zapali się (albo będzie mrugać) dioda pomarańczowa. Będzie to TRC, ale TRC i VSC występują razem.
Trochę info o tym modelu znajdziesz tu:
Klik

wielkie dzięki za info

Cytat:
2007-12-15 21:39:10, piotr0437 pisze:
Kraj pochodzenia samochodu sprawdzisz po numerze nadwozia. Pierwsze dwie (może nawet trzy) litery własnie o tym mówią. I tak: SB to Anglia JT - Japonia, a NT to Turcja i w przypadku Corolli Wagon z 2003 r to najbardziej prawdopodobne. Komputer pokładowy w tym samochodzie jest już od wersji terra, natomiast VSC nie wiem (może ktoś ma taką?). Aby sprawdzić czy jest - trzeba dynamicznie ruszyć na śliskim i zobaczyć czy zapali się (albo będzie mrugać) dioda pomarańczowa. Będzie to TRC, ale TRC i VSC występują razem. Trochę info o tym modelu znajdziesz tu: Klik

Wystarczy wlaczyc zaplon czy zapala sie na chwile kontrolki ABS

Witam
U mnie w Ave jest włącznik VSC i kontrolka na desce.
pozdrawiam
Roman