Jak otworzyc bagaznik w hatchbaku??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hello.Kupilem dzis esa '95r ghia i do otwierania klapy sluzy przycisk (wyglada to na elektroniczne sterowanie) obok przyciskow do el szyb. Gdy go naciskam klapa sie nieotwiera. Co robic?

zacznij od sprawdzenia czy podawane jest napiecie bezpośrednio na silownik, czy jest on sprawny. Może bezpiecznik, moze przycisk nie łaczy.. a moze ktoś dołożył szybki i przycisk masz gratis bez eletryki

ok sprawdze bezpiecznik i przycisk ale jak to wyciagnac??

Cytat:
2007-12-15 20:30:06, Fedor pisze:
Hello.Kupilem dzis esa '95r ghia i do otwierania klapy sluzy przycisk (wyglada to na elektroniczne sterowanie) obok przyciskow do el szyb. Gdy go naciskam klapa sie nieotwiera. Co robic?

ja proponuje coś takiego przy włączonym silniku i kluczyku w stacyjce sie nie otworzy bagażnik a jak nie to jak mówili sprawdzić bezpieczniki i styki

Kupiłeś kota w worku a tam w bagażniku trup.

Zakładając, że elektryka jest ok to możliwe, że siłownik nie daje rady pociagnąć zamka. Weź pomocnika i niech jeden wciska guzik a drugi słucha, czy słychać stękający siłownik.

stękający siłowniik doskonale słychać z fotela kierowcy, jak jest cicho, więc pomocnika nie trzeba. Ale wiesz, że jak jest włączona stacyjka, to nie da rady otworzyć bagażnika???
Jeśli to nie bezpiecznik, to może komuś się coś rozlało w aucie na ten przycisk i trzeba go przeczyścić. W tym celu chyba trzeba zdjąć całą obudowę plastikową.

Ok Dzieki chlopaki.Zabieram sie do roboty.

Cytat:
2007-12-15 21:45:10, OKR36CR pisze:
ja proponuje coś takiego przy włączonym silniku i kluczyku w stacyjce sie nie otworzy bagażnik a jak nie to jak mówili sprawdzić bezpieczniki i styki

Przy włączonym zapłonie to on się na pewno nie otworzy.

Do Autora:
A kluczykiem z zewnątrz otworzysz kluczykiem?
Ten przełącznik na konsoli zwiera masę, więc nie zdziw się jak przy przełączniku nie znajdziesz napięcia.
Ja bym odkręcił plastikową osłonę bagażnika i tam szukał. Słychać w ogóle siłownik? bo może ten drut z zamka spadł. Po zdjęciu maskownicy będziesz miał wszystko na dłoni.

Wiec tak.Problem polegal na stykach w przelaczniku.Lekkie czyszczenie i dziala bez zazutu.Oczywiscie przy wylaczanym kluczyku w stacyjce.