| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mariocccp Nowy Targ | 2007-12-17 11:54:11 Slyszalem ze wtryski nie beda chlodzone ale o zapieczaniu jeszcze nie
Dodam ze jezdze na npaliwku co dziennie kilka km dopoki sie nie nagrzeje silnik na lpg |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-12-17 17:28:25 Full ludzi ma takie odcięcie i nic się nie upiekło/zagotowało. Spoko można, szarpie tylko przy przłączaniu..... |
mariocccp Nowy Targ | 2007-12-17 20:23:48 Kuledzy gaziarz potwierdzil info ze wtryski mogą sie zapiekac, poniewaz nie sa chlodzone przez paliwo.
Tak sie zastanawiam po co ludzie tą pompe odcinają skoro nic sie z nią nie dzieje zlego podczas pracy na gazie, wtryski sa chlodzone i jest powrot. U mnie bardziej oplaca sie kupic nowa pompe za 70zl i jezdzic na polowie baku aby uniknac jej awarii. |
jokerro27 Mielec | 2007-12-17 20:30:54 niema strachu,ja dwa lata jezdzilem na samym gazie a mam silnik na wielopunkcie i zaden wtrsykiwacz sie niezapiekl,dopiero w tym roku uruchomilem benzyne i chodzi bezproblemowo,powiem jak ja zrobilem z pompa,podlaczylem przekaznik pod przekaznik ktory rozlancza wtryski przy przelanczaniu na lpg(znalazlem ten przewod plusowy co idzie do pompy paliwa)poprostu mi go rozcina w momencie jak przelaczy centralka na gaz i juz pompa niechodzi,i tak za kazdy razem sie automatycznie wylancza sama,,,hm..problem zalatwiony a wydawalo mi sie ze to wielka magia,napewno kolego masz prosta instalke skoro masz monowtryska wiec mysle ze sobie poradzisz,pozdro i zycze powodzenia |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-12-17 20:38:48
|
blue827 Biłgoraj | 2007-12-18 09:26:06 Ja zawsze odpalam na benie, i przejeżdżam ok 2km, jak wskazówka termometru zaczyna rosnąć to wtedy przełączam na gaz.
Pompe paliwową mam odłączaną przekaźnikiem w momencie przełączenia na gaz. Ale tak naprawdę to już sam nie wiem co jest lepsze, bo pytałem się na wielu forach i wszyscy mówią żeby ją spowrotem podłączyć żeby chodziła cały czas. Ktoś mi tak to tłumaczył że gdy paliwo nie płynie w szynie wtryskowej to zamienia się w parę (od temperatury) , i wtryski nie są zanurzone wtedy w benzynie, tylko w oparach benzyny pod ciśnieniem. Co o tym myślicie? I ile taka pompa może pobierać prądu, 30-50W ? własnie dlatego ją odłączyłem po bo obciążać dodatkowo alternator, jeśli nie ma takiej potrzeby. |
Marek83 Ropczyce | 2007-12-20 15:55:14 Ja sobie zrobilem reczny załącznik pompy. I po problemie |