Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-09-05 09:47:29 Chce kupic Omege Kombii, ale slyszalem na jej temat wiele niepochlebnych opinii. Napiszcie co sadzicie o tym samochodzie |
![]() Debora Omega A Tczew | 2002-09-05 09:59:34 Jeśli mam być szczera, to moja opinia jest rzeczywiście negatywna. Oprócz tego, że autko jest niesamowicie wygodne, lekko się prowadzi i doskonale trzyma się drogi, to (zaznaczam)w moim przypadku to najbardziej pechowe auto, jakie kiedykolwiek miałam. Od samego początku problemy. Być może po prostu miałam pecha i trafiłam na dobite auto z kręconym licznikiem, ale osobiście mimo, że kocham moją Omesię jak dziecko ![]() P.S. Przepraszam wszystkich miłośników Omesi, ale tak mnie zdrażniła kolejna awaria, że musiałam się wygadać ![]() |
![]() Mlody_Omega Lanser Pabianice | 2002-09-05 10:36:29 Ja należe do tych szczęśliwych posiadaczy Omegi A Caravan ![]() ![]() ![]() |
yenot Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2002-09-05 11:43:54 Hi !
Każda sroczka swój ogonek chwali, ale cóż - to prawda - duuuże auto za nieduże pieniądze. Bardzo wygodne. W kombiku po złozeniu foteli można się wyspać. Moja ma 11 lat i zrobiłem jej remont blachy - nadkola, progi, drzwi, tylna klapa - dostały nowy lakier. Wstyd było do niej wsiadac, a autko w załozeniu ma jezdzic ze 4-5 lat. Czeka mnie jeszcze wymiana tarcz hamulcowych. Poza tym - nic sie nie dzieje. Silnik 20NE - spalanie 9 litrów trasa, przy załozonej prędkosci podróznej 120 - w porywach 140 km/h. Zmierzone jadąc nad morze. Pewnie mozna zejsc nizej z zużyciem jadąc 90, ale nie po to przesiadłem sie z cudaka z demoludu do Omegi zeby tarabanic sie po Polsce dziewięćdziesiątką ![]() Zakochałem się w tym aucie, następne jakie tupię to tez Omega i tez kombi. No, chyba ze jakies Volvo 850 kombi, ale kto to utrzyma ??? Pozdrówka dla Caravanowców ! |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2002-09-05 12:41:58 Jeśli mam być szczera, to moja opinia jest rzeczywiście negatywna....najbardziej pechowe auto, jakie kiedykolwiek miałam. Od samego początku problemy. Być może po prostu miałam pecha ....bardzo bardzo zraziłam się do tego samochodu. władowałam w niego 7 tysięcy i o zgrozo jutro właduję prawdopodobnie kolejne 2 ... od strony technicznej MOJE auto to jakaś niewiarygodna pomyłka....
pomyłką jest niestety oplowski 2.3D pamiętający czasy Rekorda. W tym silniku działy się takie rzeczy, że włosy dęba stają (forkamery wypadały, pękały korbowody - bez powodu specjalnego)... Ale znam wielu z benzynowymi silnikami, chociażby 2.0 i to jeszcze na gazie, i są zachwyceni: wielkie auto, wygodne. A nie mówię już o rzędowych 6-garach (2.6-3.0) - tym to się jeździ... Tak więc ogólnie: Omega A jak najbardziej (za tą cenę?!), ale nie w Dieslu ![]() |
![]() Cooba Omega 3000 Warszawa | 2002-09-05 12:56:15 Od pół roku moja - Omega 3000 rok 1989 automat, podgrzewane fotele kubełkowe półskóra, tylko klimy brak. Czeka mnie klejenie i lakierowanie (nietypowych) zderzaków i remont nadkola przy lewych tylnich drzwiach - pokazała się korozja.
Pozatym zdrowizna, silnik 30NE (prawie 180KM) wciska w fotel nawet przy automacie. Sztywne (wciąż) zawieszenie w wersji 3000 daje złudne wrażenie bezpieczeństwa nawet przy 190 km/h (tylko w miarę równa droga jest potrzebna). Jedyny mankament: musi być gaz Zużycie miasto: do 15/100, trasa nawet 11/100. Kochane niezawodne autko, którym można przycisnąć i utrzeć nosa nowobogackim w np. nowych Renalut Lagunach itp - którzy migają Ci światłami "bo muszą wyprzedzać"... Powyżej 70 km/h, można wyczyniać cuda, a przy wciśniętym "guziczku" przy skrzyni nawet na światłach w mieście. Pozdrawiam Kuba. ![]() |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2002-09-05 13:54:40 pozdrawiam
podpisuje sie pod postami kolegów rewelacyjne, duże auto za psie pieniadze. moze trafiliscie pechowo - ale ja np. wymieniałem tylko materiały eksploatacyjne: filtry, pasek, olej, opony, wycieraczki i tłumik ![]() ![]() ![]() ![]() pzdr LOS OMEGAS BESTIALES zajrzyj na www.urg.prv.pl - OMEGAS RULEZ! |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-09-07 12:15:51 pozdrowienia dla piotrka i jacka ![]() powiem jedno: LOS OMEGAS BESTIALES |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2002-09-07 21:34:28 Hej
Posiadam omesię kombi 2.016V. Bryka ma przejechane 200 tys. Poza eksploatacją wymieniałem tylko drobne elementy zawieszenia przedniego, koszt niewielki, katalizator(550 zł) tłumik końcowy 240 zł. Mechanicznie nic nie można zarzucić, ale fakt, że nie traktuję jej jak sportowego auta. W końcu w takiej furze jeżdzą ludzie dojrzali emocjonalnie. Czasami wiadomo,że trzeba komuś dać po nosie, ale mój TAPCZAN potrafi wykręcić prawie stówkę na dwójce, co dla większości tych grzbietów w tatusiowych autach jest niespodzianką, potem spoko trójeńka, pykam w tempomat i macham leszczowi co z wywieszonym ozorem w jakimś punto czy eskorcie mnie mija. Na autostradzie w Niemczech w te wakacje miałem w pięć osób koniec licznika czyli 230. Polecam bo za te pieniądze noe kupi fury tak wyposażonej, wygodnej, dla rodziny a mam 2 maluchów ideał. Warunek, żeby nie wymagać od niej przesadnie dużo i nie naprawiać ważnych rzeczy po dziadowsku. Trzeba dbać a się odwdzięczy. Popieram Jacka, bo on czuje bluesa. Nie zastanawiaj się tylko wchodź do grona szacownych posiadaczy limuzyny. Pozdrowionka Janusz |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-09-10 22:55:37 Omesia ma 2 oblicza - raz jest zajebista i można ją tylko uwielbiać... a raz można ją tylko kląć! Ps. to drugie np. podczas płacenia za remoncik 3.024v ![]() Omega Info Site |
![]() Cleber (S) Jeep WG Overland :-) Legnica | 2002-09-12 21:11:29 hello. Od niedawna jestem posiadaczem Omesi B 2,5 Caravan 96r., miałem farta kupiłem autko w pełnej opcji servisowane, użytkowane przez prezesa dużej społki, zapłaciłem śmieszne pieniądze, moja opinia po tym czasie -- bomba -- i tyle auto jest super pali średnio w/g kompa 11,6L a jeżdzę ostro. Oczywiście wszyscy mają rację są drobne szczegóły których można się czepiać jednak wydaje mi się że jeżeli kupi się auto zadbane i samemu zadba się o nie koszty są do zaakceptowania, w końcu jest to auto z droższej półki i trzeba mieć trochę kasy żeby je utrzymać. Pozdrawiam. |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2002-09-18 13:02:12
Chyba się kolega nie doczeka, wg oficjalnych informacji GM kończy produkcję Omegi... Nie bedzie już następnej... jej odpowiednikiem ma być Signum, ale to bardziej Vectra C Hatchback niż Omega... niestety, conajwyżej może kolega nabyć Omegę B po liftingu (2000-) ![]() |