Problemy z zapalaniem silnika 1.8D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po dluzszym postoju niz 2 godziny silnika nie mozna odpalic.Jest to mozliwe jedynie po poluzowaniu rorek od wtryskiwaczy i odpowietrzeniu bo inaczej nie podaje paliwa

paliwo się cofa pompa robi się pusta i nie może zassać ropy ,wstawić zaworek za 15 zł przed pompę i będzie dobrze ...gwarantuję

Kamil dobrze gada....ale ja proponuje Ci ten zaworek wstawić wcześniej w układ.
Ja mam u siebie przed filtrem, bo pompka do odpowietrzania mi puszczała.

...ja raczej proponuje między pompę a filtr paliwa żeby paliwko nie cofało się do filtra ,miałem taki problem w aucie firmowym kilku mechaników się z tym męczyło ,a głupi zaworek rozwiązał sprawę

Cytat:
2007-12-15 13:30:44, magda22 pisze:
po dluzszym postoju niz 2 godziny silnika nie mozna odpalic.Jest to mozliwe jedynie po poluzowaniu rorek od wtryskiwaczy i odpowietrzeniu bo inaczej nie podaje paliwa

A jaką masz pompę Lukasa czy Boscha?. Lukas na na filtrze ręczną pompkę do odpowietrzania. Bosch tego nie ma ale bosch się sam odpowietrza. Ja założyłem ręczną pompkę i mam spokój, paliwo się nie cofa, a w razie czego mogę podpompować.

Zima zima wyszukiwarka wyszukiwarka zima rozruch diesel pompa Lucas skoro pisze o odpowietrzeniu bo Bosh auto odpowietrzanie. Zmień auto, lub strefę klimatyczną, lub garaż ogrzewany aaaaby tanio zakupić.

dalej sa problemy z zapaleniem silnika pomimo zamontowania zaworu zwrotnego pomiedzy pompe a filtr,pompa wtryskowa jest boscha i jakos sie sama nie odpowietrza jak niektorzy eksperci na tej stronie to sadza i mozliwe jest odpalenie po popuszczeniu rurek na wtryskiwaczach i odpowietrzeniu.RATUNKU!!!!!!

Moze walnieta jest pompka od odpowietrzania.
A moze poprostu swiece slabo grzeja?

A madzia nie czyta wiadomości ze skrzynki?
Ponadto w układzie Boscha przy filtrze paliwa na wyjściu z ręcznej pompki jest śrubeczka odpowietrznik na kluczyk 12 ale problem leży w innym miejscu. Membrana, złącza, uszczelnienie filtru, w skrajnym przypadku niedrożny przewód odpowietrzania przy baku, ale to dopiero na samym końcu zmagań, wcześniej złącza przewodów ws na wyjściu pompy ale tam raczej podchodzi w takich przypadkach ropka. Z samą pompką bywają problemy tego typu ale to dopiero po wyeliminowaniu powyższych pkt.

[ wiadomość edytowana przez: Kris75 dnia 2007-12-19 20:54:11 ]

przyczyna ze 18 nie palil bylo przebicie na kabelku od odciecia doplywu paliwa przy pompie sama doszlam do tego co wy nato?

Cytat:
2007-12-25 16:39:21, magda22 pisze:
przyczyna ze 18 nie palil bylo....

a tak po polskiemu prosze

i odpoczątku

Cytat:
przyczyna ze 18 nie palil bylo przebicie na kabelku od odciecia doplywu paliwa przy pompie sama doszlam do tego co wy nato?

Gratuluje

Cytat:

ciekawe zaprawde ciekawe tylko czy kogos sie radziłas tu wczesniej??????????no ale skoro doszłas sama to gratuluje

hej panowie radziła się ... był motyw że jej dieselek miał problem z odpaleniem

Nikt nic nie rozumie i chyba lepiej było kontynuować w poprzednim wątku dotyczącym problemu... no ale gratuluje.

To było TU i TU

OK, dzięki Falcon. Trzeci wątek na ten sam temat to chyba mała przesada. Wystarczyłby jeden. Łączymy ten bałaganik.....