Cytat:
|
00561 - Mixture Adaptation |
|
regulacja składu mieszanki
Nie może być takich błędów w prawidłowo zaprogramowanej "sekwencji", no chyba, że jacyś "babolarze" walneli Ci jakiś emulatorek OBD, ale nie wydaje mi się. Myślę, że jest źle zaprogramowany sterownik gazunku.
Cytat:
|
jak wyczytałem w sieci jest to spowodowane tym ze komputer od LPG jest podpiety bezposrednio do lambdy i on dopiero przekazuje odpowiednie wartosci do kompa PB czyli jesli przełaczy sie na LPG silnik od razu dostaje ten blad ze wzgledu ze emulator lambdy od LPG nie wyrabia z wartosciami i przekazuje bledne wartosci do kompa od PB co powoduje automatyczne przełaczenie sie komputeraz w tryb serwisowy no i automatycznie prawie 2 krotnie wzrasta spalanie
Powiedzcie czy ma ktos jakis pomysl na ten temat albo sie spotkal i wie jak to roziwazac
Jest na to sposob ale jak dla mnie bez sensowny wogole otoz mozna wstawic przekaznik ze za kazdym przełaczniem gazu komputer od PB jest resetowany, a to prowadzi do drastycznego skrocenia jego zywotu.
|
|
To wszystko dotyczy układów mieszalnikowych II gen.
Jakie są problemy z gazem? tzn poza wysokim spalaniem i defektami układu sterowania Pb?