MotoNews.pl

Nowo nabyta Celica T20, wrażenia i 2 pytanka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Od 2 tygodni jestem właścicielem cecii z 98roku. Auto jest śliczne a jeździ się nim wielokrotnie przyjemniej niż moją poprzednią astrą f. Trzyma się bardzo dobrze drogi i świetnie przyspiesza. Dwa dni temu postanowiłem przepalić astrę i jak usiadłem za kółkiem to wydawało mi się że wsiadłem na traktor ( tak wysoko ). A teraz pytanko dot. celiki:

Rano na zimnym silniku (przy zerowej temp na dworze) po zapaleniu mam ok 1800 obr/min przez ok 1,5-2 minuty, i dopiero po 4-5minutach spadają do ok 800obr/min.
Co może być tego przyczyną - na ciepłym silniku wszystko jest ok.
acha na zimnym silniku włączenie świateł i ogrzewania tylnej szyby spowalnia obroty do około 1500 na min.

Cytat:
A teraz pytanko dot. celiki: Rano na zimnym silniku (przy zerowej temp na dworze) po zapaleniu mam ok 1800 obr/min przez ok 1,5-2 minuty, i dopiero po 4-5minutach spadają do ok 800obr/min. Co może być tego przyczyną - na ciepłym silniku wszystko jest ok. acha na zimnym silniku włączenie świateł i ogrzewania tylnej szyby spowalnia obroty do około 1500 na min.

A jaki jest dokładnie problem? Że 800 obr/min to za mało? Czy że po odpaleniu zimnego silnika chciałbyś żeby było od razu też 800?

Problem w tym że po odpaleniu mam 1800obr/min (to chyba sporo za dużo-no chyba że celiki tak mają ) Mój ojciec w carinie e 2.0 ma około 1100obr./min na ssaniu.

Zobacz tutaj

Pozdrawiam

Cytat:
2007-12-23 01:19:39, nezged pisze:
Problem w tym że po odpaleniu mam 1800obr/min (to chyba sporo za dużo-no chyba że celiki tak mają ) Mój ojciec w carinie e 2.0 ma około 1100obr./min na ssaniu.

Kazda Toyota ma inaczej ciesz sie ze nie masz tureckiego wagona
bo tam wyskakuja na 2500 i motor chce z budy wyskoczyc,a spadaja po nagrzaniu do 60 paru stopni co trwa jakis czas i tak tez ma byc.
Celica tak ma.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer