Ogrzewanie pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem omega 20.16V temperatura prawie 90 a slabo grzeje powino lecieć prawie gorące powietrze a nie cieple aha musze przejachac dosyć sporo żeby zaczelo leciec cieple powietrze

Ja Ci pomoge. Zmien dzial

Poza tym nigdzie nie widac zadnego pytania, to w czym pomagac?

jestem nowy w klubie ichyba dobrze określilem swoj problem a i jak zmienić ten dział

Wymien termostat. A jak dlugo trwa nagrzewanie do tych 90 stopni ?? moze byc tez nagrzewnica zamulona.

jak jade spokojnie to nawet do 15 km a może być zapowietrzony układ i czy jest odpowietrznik

Nie ma odpowietrznika , jest za to regulamin, he he

Termostat zmień kolego, wszystko wroci do normy w 100%.

Cytat:
2007-12-23 18:35:02, darex2008 pisze:
... temperatura prawie 90 a slabo grzeje powino lecieć prawie gorące powietrze a nie cieple ...

Jeśli kolega dobrze pisze to termostat niekoniecznie jest winny - wszak ma 90st. C i letnie/ciepłe powietrze z nawiewu.
Zwróć uwagę, czy temperatura nawiewu rośnie zdecydowanie po przekroczeniu obrotów silnika: 2500-3000 obr/min.
Jeśli tak to (podobnie jak u mnie problem leży w przepływie płynu chłodniczego) i pewnie kończy się pompa wody.
Ja zastosowałem dodatkową elektryczną pompkę taką jak mają orginalnie silniki 2,5 i 3,0 litra - poprawiło się znacznie.

Wesołych Świąt !

u mnie tak samo dlugo sie grzało auto dopiero jak sie nagrzało sie to było ciepłe powietrze. zmieniłem termostat silnik ostygł i po odpaleniu moment i był nagrzany a z nawiewu leciał ukrop. u mnie nawet dodatkowa pompa nic nie dawała ktora mam w seri.

sprobuje najpierw wymienić termostat potem zobacze acha czy 90zł to normalna cena za termostat

90 zł to drogo
wahler
Termostat na pierwszy montaz do opli.
Cena jest połowe nizsza od twojej.