Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-12-23 22:10:41 Ja w nubirze mam czujnik wsadzony w rurę przez którą silnik zasysa powietrze, a właściwie wpuściłem czujnik w rezonator,który jest w nadkolu.Nawet jeżeli pokazuje wyższą temperaturę przy postoju,to w czasie jazdy jest już optymalnie. |
![]() Witolo Opel Sintra, 2.2 16V Łódź | 2007-12-23 22:15:59 Może zewnętrzne lusterko byłoby dobrym miejscem, tak jest chyba w Octaviach.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt dla wszystkich. |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2007-12-24 12:25:18 w bumierach czujnik jest fabrycznie w okolicach przedniego zderzaka - w e34 przy lewym halogenie, w e39 przy prawym |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-12-25 01:21:42 spod lusterka to dobre miejsce-ale zeby tam kabel puscici to trzeba by drzwi rozbierac a tego robic m sie nechce |
![]() mswalcza Daewoo Espero 1,8 CD Kraków | 2007-12-25 17:08:27 Jak się nie chce, to sobie w kabinie zostaw, a nie pytaj gdzie będzie dobrze ![]() Mnie się wydaje to najlepszym pomysłem. ![]() PS No chyba, że ktoś z forum Ci tam zainstaluje. ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-12-25 19:47:48
Ale żes teraz wyjebał z żartem... taka wigilijna filozofia. Przeciez niebede rozbierał pół auta zeby pociagnąc czujnik od termometru?? tym bardziej ze na dworze minus 5 a ja garazu niemam. Pozatym wszystkie rozwiazania wczesniejsze podane przez kolegów w zderzaku, czy dolocie byly znacznie latwiejsze do wykonania. A jakbyś chciał mi zainstalować ten termometr w lusterku to zapraszam do Łodzi-tylko weź rękawiczki bo ci łapki mogą zmarznąć. A tak nawiasem to ja nikogo o montarz nieprosiłem.Zostaw swoje poczucie humoru chociaz na okres świąteczny w domu. Pozdrawiam cię i życzę wesołych świąt. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-12-27 00:42:20
Wiesz... najłatwiej to będzie Ci czujnik zostawić we wnętrzu auta. Chcesz mieć termometr jako gadżet, czy też znać temp.zewnętrzną? |
![]() mswalcza Daewoo Espero 1,8 CD Kraków | 2007-12-27 07:57:49
No właśnie... na dworze "minus 5", a są tacy co się zastanawiają gdzie zamontować czujnik temperatury ![]() Jak jest "minus 5", to zostaw i czekaj, aż będzie plus 20. Wówczas bez garażu się obejdzie i będziesz mógł grzebać do woli. Z drugiej strony już znasz temperaturę na zewnątrz (minus 5), to daj sobie spokój i nie zawracaj Wisły kijem ![]() Również cię pozdrawiam i życzę udanego sylwestra. |
lipes Daewoo Espero Kościerzyna | 2008-01-27 00:23:34 wg mnie najlepsze miejsce na termometr do zderzak, szczególnie tylny, nie ma tam napływu ciepła ani wiatru który zaniża temperaturę |