Corsa B , wspomaganie w standarcie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam takie pytanie. Czy w rocznikach 96-99 było wspomaganie kierownicy we wszystkich wersjach? Czy np zainstalowana klimatyzacja nie pozwalała na takie wyposażenie?
Szukam 1.5TD z klimą ,a przeglądając ogłoszenia jakoś ludzie nie piszą o wspomaganiu. Czy w tak lekkim samochodzie jest ono niezbędne? Jakie są wasze opinie?
A może ma ktoś na zbyciu?

Wspomagania w standardzie raczej nie było.Mam autko z 97r. i nie mam.Chyba że jakieś okrojone mi się trafiło
Moim zdaniem nie jest ono wcale potrzebne.
Pzdr

Cytat:
2007-12-26 14:47:23, bojar123 pisze:
Moim zdaniem nie jest ono wcale potrzebne. Pzdr

też tak myślałem ale szybko zmienilem zdanie jak pojeżdziłem na wspomaganiu

Absolutnie sie zgadzam Pionaj

Wiadomo - jak kto woli
W pracy jeżdżę autami ze wspomaganiem i jak dla mnie przy wyższych prędkościach są za mało stabilne. Nie czuje się dobrze auta.
Pzdr

ja nie posiadam ale powiem tak ze na letnich 195 kreci sie jak starem hehe a na zime luzik na allegro wyczailem elektryczne za600zl moze ktos znajdzie taniej.znajomy ma corse95z hiszpanii ma klime oraz wspomaganie.

niestety w corsach B wspomagania w standardzie nie było. jesli chodzi o wspomaganie hydrauliczne to koszt w granicach 650zl plus montaż. Mowa tu o częściach ze szrotu.
Tak mi wyliczył koleś na szrocie w wawie.

Cytat:
o wspomaganie hydrauliczne

a może elektryczne EPS ??

W Corsach B raczej nie było elektycznego. U nas tylko hydrauliczne, i powiem wam ze jedziłem samochodem bez i niby wydawało mi sie ze nie potrzebuje wspomagania, ale jak przesiadłem sie na moją Corse ze wspomaganiem, to nie kupie juz samochodu bez.

,,W Corsach B raczej nie było elektycznego.,,

a niby dlaczego nie?
ja mam z EPSem

Miałeś standardowo załozone czy sam montowałeś?

no w sumie nie jest to standard w pełnym tego słowa znaczeniu jak na nasze warunki
autko wyprodukowane w zakładach Opla w Saragossie w wersji raczej wypasionej ...praktycznie ma wszystko ..oprócz ABSu

z tego co wiem, to EPS był montowany w Corsach z silnikiem 1.0 12v, a w pozostałych jak już montowali, to było to wspomaganie hydrauliczne.