Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
misci Czechowice-Dz. | 2007-12-27 22:45:34 Zależy od instalacji. Przy sekwencji nawet uszkodzenie listwy wtryskiwaczy. |
beton1 Palio Łódź | 2007-12-28 05:11:07 Nie jest to sekwencja. |
Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2007-12-28 07:29:08 Teoretycznie szybciej zdechnie parownik. |
![]() degol9 Passek ;) Warszawa | 2007-12-31 00:30:56 Postanowiłem podłaczy się do tematu , by nie zaczyna nowego .
Posiadam Passata 1,8i z 94r. instalacja jest półtoraroczna , zakupiłem go niedawno i podczas pierwszych jazd zauważyłem , że gdy uruchamiam zimny silnik dioda na przełączniku miga , po pewnym nagrzaniu się silnika silnik zasilany zostaje paliwem LPG , ale po pewnym czasie wraca do zasilania benzyną , po czy znowu się przełącza na LPG , nawet jak już zostanie osiągnięta temperatura 90 stopni , to potrafi się tak zdarzyc , że z LPG przełącza się na benzynę . Słyszałem opinie , że przyczyną takich objawów mogą byc przebicia z kabli wysokiego napięcia , przeskok iskry z kabli WN na głowicę powoduje niewłaściwa pracę elektrozaworu . Zauważyłem , że jak pojeździłem dłużej , to problem ustał , ale następnego dnia się ponownie pojawił , ale już w znacznie mniej uciążliwym stopniu , ale z tym to różnie bywa . Zastanawiam się nad wymiana kabli WN na nowe , ale jeszcze chciałem poradzi się na forum , czy miał ktoś z was podobne objawy i w jaki sposób zostały one usunięte ? |
stachu111 Białystok | 2008-01-06 10:56:46 Sprawdził bym bardzo dokładnie masę do sterownika, potrafi sporo namieszać. |
![]() degol9 Passek ;) Warszawa | 2008-01-10 00:44:15
O Który serownik się rozchodzi ? Ostatnio byłe z moim problemem u Gazowca , sprawdził wszelkie kablowo - bezpiecznikowe połączenia , wszystko łączy tak jak powinno , podłączono mi instalację LPG pod komputer , wszystko idealnie , Gazowiec zwiększył jedynie parametry przełączania z Beny na Gaz pod wpływem obrotów ( ale jak osiągnie właściwa temperaturę parownika ) , było przy 1500 obr/min , a obecnie jest przy 2500 obr/min . Jak widziałem na monitorze , podczas badania , wskazanie tem. podawanej z czujnik parownika było w granicach 41 stopni , czy jest to właściwe wskazanie gdy tem pracy silnika była na poziomie 90 stopni ? Gazowiec stwierdził po jakimś czasie , że czujnik temeratury , który jest zainstalowany w reduktorze został w złym miejscu zamontowany , obecnie jest to miejsce zaraz obok wlotu rozprężanego gazu LPG do komory reduktora , czy takie zainstalowanie czujnika może błędnie wskazywa tem. pracy parownika i przez to przełączac z LPG przy rozgzranym silniku na Bene z powrotem na LPG i za chwilę znowu na benzynę ? Zauważyłem , że kłopoty zazwyczaj pojawiają się gdy tem. otoczenia jest na większym niż -2 stopnie , jak jest cieplej , to może się raz przełączy , albo i wcale , gdy było na + , ale nie jestem pewien . Proszę o rady i uwagi użytkowników tego i nie tylko tego portalu . Pozdro degol9 |
![]() degol9 Passek ;) Warszawa | 2008-01-10 23:21:54 Dzisiaj podjechałem do gazowca , odłączyliśmy czujnik i teraz mbęde przełączał na LPG za pomocą wprowadzenia w odpowiednie obroty silnika, zobaczę czy broblem zniknie , jeśli tak , to może świadczyc o tym , że winny sytuacji jest czujnik w reduktorze LPG.
|
![]() degol9 Passek ;) Warszawa | 2008-01-12 15:06:20 Odłączenie czujnika pomiaru temperatury reduktora zlikwidował usterkę , obecnie przełączanie na LPG jest sterowane wprowadzeniem silnika na odpowiednie obroty , po odłączeniu czujnika nie było sytuacji , aby silnik gdy jest już zasilany paliwem LPG samoczynnie powracał do zasilania benzyną .
Gazowiec powiedział , że najprawdopodobniej czujnik jest zamocowany w niewłaściwym miejscu reduktora , za blisko miejsca rozprężania się ciekłego gazu w parowniku i jakoby to miejsce ma niższą temperaturę pracy , co może niekorzystnie wpływac na poprawną pracę czujnika . POZDRO |