Szarpie w czasie przyspieszania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
W moim escorcie silnik szarpie w czasie przyspieszania ( zarowno na gazie jak i benzynie ). W czasie plynnej jazdy i na luzie wszystko jest ok. co moze byc przyczyna?

Moga byc to przewody WN i swiece

albo z powodu ogromnej mocy traci trakcję...
a tak serio, to jak pisze Seba-układ zapłonowy, może zapchany filtr powietrza-dolot. Na postoju pogazuj i zobacz co się dzieje.

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2007-12-27 12:55:58 ]

No wlasnie na postoju wszystko jest ok, w calym zakresie obrotow, tylko na biegu w czasie przyspieszania szarpie. Filtr byl niedawno wymieniany, swiece sprawdzane wiec chyba to nie to...

No wlasnie na postoju wszystko jest ok, w calym zakresie obrotow, tylko na biegu w czasie przyspieszania szarpie. Filtr byl niedawno wymieniany, swiece sprawdzane wiec chyba to nie to...

Cytat:
2007-12-27 13:05:29, klisio pisze:

a kable WN?

ewentualnie moze kable, bo dawno nie byly sprawdzane... Myslisz ze to moze byc to, skoro na luzie wszystko jest ok?

Cytat:
2007-12-27 14:12:00, klisio pisze:
ewentualnie moze kable, bo dawno nie byly sprawdzane... Myslisz ze to moze byc to, skoro na luzie wszystko jest ok?

możliwe. Na luzie możesz tego nie wyczuć. Spryskaj kable wodą i zobacz co się dzieje.

spoko, dzieki. sprawdze te kable

A jak nie pomoze to zrob troszke po mojemu, wez cewke wykrec - nie jest to duzop pracy i wez ja postaw na godzinke na piec, odpal auto przejedz sie i zobacz czy smiga, jak tak to wez ja oklej jakims klejem uszczelniajacym i bedzie spoko

Cytat:
2007-12-27 23:14:56, pavulonstudio pisze:
A jak nie pomoze to zrob troszke po mojemu, wez cewke wykrec - nie jest to duzop pracy i wez ja postaw na godzinke na piec, odpal auto przejedz sie i zobacz czy smiga, jak tak to wez ja oklej jakims klejem uszczelniajacym i bedzie spoko

aha zanim odpalisz auto to najpierw wkrec ceweczke na miejsce

na 99% obstawiam kable WN lub kable+świece.

wymienilem kable i jest ok , dzieki!

odkopałem,
bo mam podobny problem, na PB szarpie jak sie puści gaz i ponownie wciśnie i jakiś zamulony jest, a na LPGu wszystko jest ok

ja mam podobny problem , gdy wcisne gaz do oporu lub chce mocno przyśpieszyc to samochód toczy się powoli powiedzmy 5km/h a dopiero po 3-4 sekundach takiego toczenio-skakania zaczyna przyśpieszac. Dzieje się tak jak ruszam z 1 lub gdy wolno jadac chce przyspieszczyc na 2. Dzieje się tak na gazie , na benzynie tak mi sie niezdarzyło chociaż krotko na benzynie jeżdziłem. Pozdrawiam