| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2007-12-28 14:10:04 Samochód Toyka CarinaE 2.0 benzyna, stary akumulator jednak nie wyrobił i padł, doładowany szybko go trafia.
Teraz pytanie bo różnie doradzają i mam już mętlik w głowie, jaki akumulator kupić ? Chodzi mi o pojemność i ew. czy coś z Centra Futura, czy Inne ? Jestem jelonek więc proszę Was jeżeli ktoś zna się na tym, jaki zakupić, żeby nie wtopić kasę. Z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam, Fiskomp |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2007-12-28 22:53:36
Słyszałęm że znaczne podwyżki spowodowane są wzrostem cen ołowiu. Temat doboru akumulatorów był poruszany na forum. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-12-29 21:35:25
Cos pan farmazony opowiadasz kupilem niedawno w serwisie Forda akumulator tzw oryginal do diesla za 200 zl to drogo?? W aso Toyoty kupisz z Optifita z 3 letnia gwarancja dokladnie do twojego modelu tez za jakies 200 moze taniej bo do benzyny to parametry sa malo istotne chodzi o to aby pasowal w mocowania,bo przy 55-60 Ah i tak zdolnosc rozruchowa jest wystarczajaca aby sie nie zagotowal podczas rozruchu. A cena olowiu pojdzie w dol bo nasi maja wrocic z Wietnamu czy skastam |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-12-29 23:09:16
NIe pamiętam dokładnie, ale oryginał do benzynowej ave przeszło 300 zł. |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-12-30 00:54:16
Tak jak napisał Pyrekcb akumulator optifit (do Avensis z 3S-FE więc chyba tak samo jak w Carinie) to ponad 300 zł a dokładnie 316 zł. Cena taka została podana w ASO w Bielsku, Katowicach i W-wie (Marki zdaje się). Nie pamietam też dokładnie ale jest to poniżej jest to poniżej 60 Ah. No i generalnie Optifit to chyba nie jest oryginał tylko raczej dobrej jakości (rekomendowany przez Toyotę) tańszy zamiennik lub wręcz regenerowana część. [ wiadomość edytowana przez: Pigletto dnia 2007-12-30 00:55:02 ] |
adamkrys Poznań | 2007-12-30 21:24:39 Witam ,
jesli chodzi o akumulator do benzyny to 55 - 60 Ah zupełnie wystarczy , niepchać sie w jakąś rekomendowana marke bo przeważnie śa dużo droższe . Ja w lutym kupiłem do diesla 72 Ah z podwójnym prądem rozruchu (1000 A) firmy JENOX z trzy letnią gwarancją za 208,- zł . Narazie wzystko jest ok. POzdrawiam [ wiadomość edytowana przez: adamkrys dnia 2007-12-30 21:25:55 ] |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2007-12-30 21:30:23 Dzięki serdeczne wszystkim za porady. |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-12-30 21:52:05 Ja miałem w Corolli akumulator firmy Baren (nie Banner tylko właśnie Baren) i przez chyba 2 czy 3 lata użytkowania niby wszystko było ok ale dość mocno rosił (tzn. był wilgotny u góry w okolicach wlewów i pełno było białego nalotu). Miał 60 Ah i kosztował wtedy 200 zł. Polecać nie polecam ze względu na to roszenie które wg. mnie niczego dobrego nie oznaczało, choć poza tym nie narzekałem. Co dalej nie wiem bo przerzuciłem się na Optifita w Avensis ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-12-30 22:09:21 300 tez bym nie dal,chociaz bywalo ze optifit padl po 2 latach i klient dostal na gwarancji nastepny,a wtedy kalkulacja wyglada nieco inaczej.
Wazne jednak nie jakiej firmy ale czy w razie problemow ci go wymienia na gwarancji czy beda przekonywali ze jest ok. Optifit jest firma ktora produkuje swoje czesci z materialow pochodzacych z recyclingu,daje 3 lata gwarancji i jest sprawdzona zgodna z jakoscia Toyoty |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-12-31 13:58:48 Ja kupiłem kiedyś Centre bo kierowałem się marką no i gwarancja 2 lata. Ale padł po roku a Pan z serwisu mi powiedział że aku jest zniszczony i elektrolit zasyfiony i to niby moja wina i nie ma gwarancjji . Ale przecież reklamują jako BEZOBSŁUGOWY więc niby co ja mogłem z nim robić albo nie robić? Na codzień był używany a nie trzymany w garażu. Potem się dowiedziałem że trzeba wode uzupełniać ale w takim razie dlaczego piszą że jest bezobsługowy ? Dla nich jest to korzystne bo klient musi kupić inny a załatwienie reklamacji zawsze kosztuje. Oszuści są i tyle a poza tym dobrze wiedzą że nikt nie będzie czekał 2 tygodni na załatwienie reklamacji i kupi nowe aku. Osobiście nie wierze już w żadne "gwarancje" i nie mam czasu żeby być upierdliwym klientem ale pamiętliwy jestem jak cholera) Pozdro. |