Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() matadorRS Opel Omega Wrocław | 2007-12-28 22:03:17 Witam. Z nudow postanowilem zabrac sie za zrobienie naglosnienia w omedze. Zakupilem wzmacniacz kable do niego do tego zestaw odseparowany. Poszperalem na forum i znalazlem odpowiedz jak podpiac wzmacniacz. Niestety nie znalazlem nic na temat przedniego zestawu odseparowanego. Genarlnie kable od wzmacniacza juz pociagniete tylko mam problem z przebiciem sie do drzwi. Jak wiadomo (lub nie) przejscie kablem do wnetrza drzwi wydaje sie niemozliwe. Wtyczka jest duza plastikowa i niema szans przejscia obok. Narazie pozostaje mi werjsa inwazyjna z wierceniem drzwi.
Zakladal ktos juz przedni zestaw odseparowany do Omegi. Moze pomozecie mi rozwiazac problem ![]() |
![]() matadorRS Opel Omega Wrocław | 2007-12-28 22:29:00 Tak tylko ze mam juz cala instalacje prawie polozona sprzet zakupiony na polce lezy, wiec raczej bede musial juz brnac w tym dalej. Ale spotkamy sie i porwonamy wyniki ![]() |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-12-29 08:46:33 ja załozyłem sobie muzykę w lalce (Laguna) też miałem napoczątku ten jeden wielki problem przeciągnięciu kabla i stanęło na tym iż w kostce wywierciłem otwór potrzebny do przeciągnięcia kabla kostkę z powrotem zatrzasnąłem i kabelki od głośniczką lecą w oryginalnej kostce. Napewno w Twoim aucie w tej dużej kostce brakuje pinów i w tym miejscu wiercisz.
ale idąc dalej zapytam: czy odseparowałeś przewody prądowe wzmacniacza od sygnałowych? czy zamierzasz wygłuszać drzwi? ile kanałów ma twój wzmacniacz? czy masz tubę czy cegłe? gdzie założysz wzmacniacz? podpowiem na innym aucie które dzięki uprzejmości osoby montującej cały zestaw mogłem pomóc i posłużyć radą, zapodaje link pozdr wygłuszanie drzwi [ wiadomość edytowana przez: WojtGda dnia 2007-12-29 08:55:02 ] |
![]() WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2007-12-30 23:38:11 Podzielam tu opinie kolegow homera171 i gieroya z naglosnieniem bose.Naprawde jestem z tego zadowlony i nic mi nie potrzeba wiecej ![]() ![]() |
![]() szfagier DEADSOUL Megi Białystok | 2008-01-01 20:20:52 Ja posiadam sprzet: Przod:zestaw Lanzar (HR64) Tyl: Lanzar HR54 Sub:Infinity Ref 1250W Wzmak: Magnat Hod Rot 4000 Kondensator: 1F Dietz i przyznam szczerze, ze zadne Bose nie rowna sie do tego. Oczywiscie wygluszenie drzwi daje wiele. Z przeciagnieciem kabla to tak jak WojtGda napisal, trzeba nawiercic otwor w wtyczce, ja bawilem sie ok 5h ciagajac te kable. |
![]() WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2008-01-01 22:25:18 Lanzar znana firma ale ja dalej upieram sie przy zestawie Bose jak koledzy ..W swoim autku mam seryjnie 6 glosnikow plus wzmacniacz i procesor dzieku przestrzennego .Z poprzednia omesia nie ma porownania naprawde gra wysmienicie..Poluje jeszcze na 2 orginalne glosniczki na tylna polke i to bylo by wszystko ![]() Pozd ![]() |
![]() seth1985 Omega B Sedan Płock | 2008-01-01 23:04:08 Lanzar fakt zanay jest ale raczej z allegro ![]() z chęcią bym posłuchał tego bose z procesorem (bo jak jest procek to sie można pobawić troche) bo jestem sceptycznie nastawiony do systemów orginalnie kładzionychw autach |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2008-01-09 21:52:53
z tych skrótów jako laik i z tematu , a posiadacz bose mniewam że za cene twojego zestawu , codziennie budziłbym sie o dziewiatej a po nogach smyrała mnie by szczupła azjatka. ![]() ![]() ![]() ![]() wole własną babe i własne bose ![]() ![]() ![]() serja to serja |
![]() magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2008-01-10 12:59:37 fomin, dobre... ![]() seria jest na tyle dobra ze i tak żadko kręcę gałeczką w prawo na max. zbędnym mi robić disco w aucie, znaczy żaden też ze mnie umcyk umcyk.. ![]() ![]() podro Michał [ wiadomość edytowana przez: magila_one dnia 2008-01-10 13:01:20 ] |
![]() mumos DEADSOUL Nowa Bestyjka 540i :o) Rawa Mazowiecka | 2008-01-16 23:16:36 Faktycznie z przeciągnięciem przewodów do drzwi jest problem, ja u siebie musiałem drzwi ściągać, bo nic innego nie dało rady zrobić by to miało jakiś sens..
U siebie mam w drzwiach z przodu JBL GTO6507SC (na razie tylko przód a już gra b.ładnie), bagażnik skrzynia JBL GTO1204BR plus cztero kanałowy wzmachol MAC Audio Z4100 podwieszony pod szybą w bagażniku - nie zajmuje praktycznie miejsca. Myślę jeszcze nad zrobieniem tylnych drzwi i kondensatorem, ale na razie brak funduszy. Do tego radyjko sony, jakiś tam średni model na mp3ki i cyka nieźle. Drzwi oczywiście wygłuszyłem matą no i musiałem dać dystanse z MDF'u pod głośniki. Oczywiście pamiętać należy o dobrych przewodach, bo to podstawa(u mnie wyszło jakieś 200 plnów za kable). Jeśli ktoś by potrzebował to mam fotki z wygłuszania drzwi, ewentualnie służę radą, choć jakimś tam specem nie jestem na pewno. Powiem szczerze,że nie słyszałem jak gra Bose, ale przypuszczam, że można zrobić niezbyt dużym kosztem dobre audio w omesi i mieć satysfakcje z własnej pracy, tj męczarni przy zakładaniu i będzie grało o deko lepiej od Bose :o) pozdro |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-01-18 11:06:06
Nie słuchajac czegos innego (bose) jak mozna powiedziec ze bedzie lepiej grało. Ja tego nie rozumiem. [ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-18 11:07:33 ] |
![]() mumos DEADSOUL Nowa Bestyjka 540i :o) Rawa Mazowiecka | 2008-01-20 11:43:56 Napisałem iż przypuszczam że będzie grało o deko lepiej, więc pewności nie ma. A przypuszczenia te związane są z tym, że sam wybierasz sobie parametry, firmę itd sprzętu który montujesz więc jest to jakby indywidualne zestawienie a nie seria.. Wyrażam tylko moje zdanie, nikt nie musi przecież się z tym zgadzać.
pozdrawiam |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2008-01-20 12:46:40 Mumos,
Bose to tak nie dokonca seria. Radze zapoznac sie z produktami tej firmy Nie masz takich warunkow jak ogromna firma i w zyciu nie poskladasz dobrego audio w cenie bose. Nie porownujmy budzetowki z konkretna marka... |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-01-20 14:39:38 Wystarczy poczytac na stronie Bose o co w tym wszystkim chodzi. Oni dostaja auto i zaczyna sie rzezba zeby to grało w klasie takiej jak trzeba. Audi Mercedes Nissan Bwm montuje w opcji bose a nie jakas rzezbe z marketu albo allegro. |
SIEKO Opel Omega B Jastrzębie Zdrój | 2008-01-20 15:53:04 witam ,miałem zestaw BOSE w dziwach (przód i tył), jakiś wzmacniacz Philipsa chyba seryjny ,był koło zapasówki zamontowany i powiem że grało elegancko miało fajną jakość ,lecz to zestaw do lajtowego słuchania ,jak ktoś chce pałera to Bose sie nie nadaje ,po zamatowaniu nowych wzmacniaczy zestaw długo nie wytrzymał ,teraz mam infinity z średniej półki ,jakość lepsza i wytrzymałe są ,teraz w samochodzie to jak na koncercie ,dźwięk czysty nawet przy dużej mocy ,ale jak ktoś lubi lajtowo posłuchać to polecam bose przynajmniej cena przystępna ,o wygłuszeniach nie będę już wspominał ![]() |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2008-01-20 17:19:28 Widac masz nie wielkie wymagania
Bo widzisz muzyki nie trzeba sluchac glosno zeby wszystko uslyszec. Wiekszosc ludzi mysli ze jak odpala radio na maxa to juz jest hi life a niestety w wielu przypadkach zbyt wysoka glosnosc zaglusza prawdziwa MUZYKE... Doplata za Bose do Porsche Boxter to 9tys... |