[s] Skrzynie automatyczna do omegi B 2,5TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam do sprzedania skrzynie automatyczna AR25 do omegi B 2,5TD - komplet, z krotko uzywanym sprzeglem hydrokinetycznym (przebieg sprzegla - niecale 40tys - około półtora roku - nowe, kosztowalo dwa razy wiecej niz teraz chce za calosc - gdzies mam rachunek). Skrzynia pod wzgledem mechanicznym jest w pelni sprawna. Po wymianie w moim samochodzie na manualna potwierdzily sie wczesniejsze przypuszczenia - okazalo sie ze winne nieprawidlowego dzialania skrzyni automatycznej byly kable z wiazki glownej dochodzacej od komputera do skrzyni, oraz PRZEDE WSZYSTKIM gniazdo w skrzyni, do ktorego byly one podlaczone. W gniezdzie wszystkie piny byly skorodowane, a jeden wrecz "znikl" od korozji i to bylo glownym powodem problemow. Po prostu ktos, kiedys zle doszczelnil od gory gniazdo...
Obecnie juz zalatwilem od Mariosa drugie gniazdo (jak nowe), ktore jest gotowe do zalozenia. Wymienic je moge sam, ale dlaczego jeszcze tego nie zrobilem o tym ponizej.
Skrzynie, przy okazji jako ze jest wyjeta, przydaloby sie doszczelnic. Troszke sie poci duza miska - i ja wlasnie trzeba wyjac do zmiany gniazda. Nie jest to duza ilosc jaka tamtedy wycieka (po nocy, lub kilku kilka kropel - max pol litra na pol roku) ale tak czy siak uszczelki sa (powinny byc) jednorazowe, wiec skladajac po wymianie gniazda trzeba zalozyc nowa. Mala miska byla doszczelniana ok. poltora roku temu i od tego czasu chyba nic z niej nie leci. Przy okazji powiem iz przy jej doszczelnianiu specjalnie wszystko bylo sprawdzane czy nie ma w niej zadnych kawalkow metalu czy plastiku - NIE BYLO nic takiego.
Nie chce otwierac skrzyni z jeszcze jednego powodu: chce aby kupujacy zobaczyl w jakim jest stanie m.in. olej: jak nowy! Jest tak chocby dlatego, ze calosc byla wymieniana przy okazji wymiany sprzegla ok 2,5 roku temu, oraz przez to ze minimalnie przeciekala i co jakis czas dolewalem swiezego (to co wyciekalo bylo czysciutkie, czerwone). Tak wiec olej kompletnie nie wymaga wymiany, ale jak ktos by chcial... (lalem HIPOL Dextron II z orlenu).
Skrzynia byla uzytkowana delikatnie, bez wariowania itp. Do samego konca jej dzialania w naszym samochodzie przerzucala biegi bez zadnych poslizgow, opoznien i szarpniec. Redukowala tez prawidlowo. Sprzeglo sie nie slizgalo i dzialalo prawidlowo. Po tym jak wyskoczyl na stale bieg awaryjny samochod nie byl uzytkowany i po zczytaniu bledow (przeze mnie, techem - bledy skrzyni jakie sie pojawily przed wymiana do wgladu u mnie), jedynie pojechalem nim na wymiane skrzyni.
Opisuje wszystko dokladnie, gdyz chce aby przyszly nabywca wiedzial o niej wszystko to co ja wiem obecnie i mial pelen obraz sytuacji.
Teraz apropo gniazda: tak jak pisalem moge je wymienic sam, jednak chcialbym zeby kupujacy przy okazji sobie wszystko samemu zobaczyl na wlasne oczy jak wyglada olej itp. Jednak kupujacy wtedy najpierw musi zalatwic nowa uszczelke duzej miski aby moc juz z nia skrecic wszystko (koszt=???, chyba ze mu nie przeszkadza delikatne "pocenie sie" skrzyni). Nie mam nic do ukrycia. Skrzynia byla wyjeta z samochodu nieco ponad pol roku temu i od tego czasu nie byla ani razu otwierana, rozkrecana, spuszczany olej itp.
Do kompletu jest sprzeglo. Moge dorzucic gratis tez wszystko co mi zostalo, czyli lewarek, lampki kontrolne z boku lewarka, polowke walu napedowego (ta od strony skrzyni) i cokolwiek jeszcze bylo zdemontowane (juz nie pamietam). NIE MA SELEKTORA (byl rozszczelniony - ktos wczesniej nieumiejetnie sie nim zajal, przez co nie nadawal sie na pozniejsza sprzedaz).
Jak na moj maly rozumek skrzynia wazy "w cholere" z racji czego preferowany odbior osobisty w Warszawie i okolicach. Moge osobiscie dowiezc (bez problemu) jednak jezeli mialoby to byc gdziekolwiek dalej (ponad 50km), wtedy kupujacy musialby pokryc czesc kosztow transportu (do dogadania sie).
W przypadku jakichkolwiek problemow ze skrzynia daje gwarancje rozruchowa - 2 tygodnie - zwracam pieniadze za jej kupno jezeli nie bedzie dzialala prawidlowo i bedzie to wina skrzyni. Oferuje tez, jezeli tylko bedzie mozliwosc i zajdzie taka potrzeba, podlaczenie i sprawdzenie bledow po jej zamontowaniu (oczywiscie bezplatnie) swoim techem.

Cena to ok. 750zl (dla LOB do malej negocjacji, ew. podczas ochlaju spotowego do ciut wiekszej )

Jezeli na skrzynie nie bedzie chetnych to niedlugo wystawie na allegro.

Poczatkowo wolalbym sprzedac komplet ze sprzeglem hydrokinetycznym, jednak jezeli nie bedzie chetnych i skrzynia trafi na allegro, bedzie mozliwosc sprzedania samego sprzegla po cenie do uzgodnienia (uprzedzajac pytania - NIE WIEM czy jest identyczne jak stosowane do innych silnikow, niz 2,5TD).

Skrzynia obecnie jest w Sulejowku pod Warszawa, ale jak mowilem moge ja dostarczyc gdziekolwiek.

Jezeli ktos ma jakiekolwiek pytania, watpliwosci lub propozycje, to prosze kontaktowac sie ze mna pod numerem telefonu +48 602-555-228

Piotr Piekarski vel chemik333

[ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2007-12-28 22:44:07 ]

Promocja

Jezeli ktokolwiek jest zainteresowany kupnem tej skrzyni prosze o kontakt. Wczesniejsza cena nieaktualna. Nowa - do ustalenia Jestem otwarty na WSZELKIE propozycje - byle sensowne (nie przyjmuje w rozliczeniu np. cielaka czy innych takich...)

Przy okazji: znalazlem do kupienia w Warszawie (moge kupic i przywiezc wraz ze skrzynia) komplet dwoch uszczelek na obie miski + filtr w cenie 66zl. Przy okazji wymiany gniazda obecny filtr trzeba i tak odkrecic, wiec jego zmiana nie stanowi problemu.

Nieaktualne. Do skasowania / zamkniecia.