POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj wymienialem czujnik polożenia walu bo izolacji to mial zero inny czujnik kupiłem na alegro używany po zalozeniu auto dziwnie zapalilo niechcial wejśc na obroty chwile pochodzil potem zgasilem i chcialem odpalić ijuż nie moge odczytalem bledy i blad 19 slyszalem ze jak jest uszkodzony ten czujnik to wogole nie odpali co robić

Cytat:
2007-12-29 21:25:01, darex2008 pisze:
dzisiaj wymienialem czujnik polożenia walu bo izolacji to mial zero inny czujnik kupiłem na alegro używany po zalozeniu auto dziwnie zapalilo niechcial wejśc na obroty chwile pochodzil potem zgasilem i chcialem odpalić ijuż nie moge odczytalem bledy i blad 19 slyszalem ze jak jest uszkodzony ten czujnik to wogole nie odpali co robić

Odesłać czujnik z powrotem i kupić nowy

też mam omcie 2.0 z SIMTEC i w/g moich informacji kod 19 dotyczy obrotomierza.... a czujnik o którm piszesz to napewno wału ??czy może wałka rozrządu....u mnie podobnie zachowywał się dopuki nie wymieniłem czujn.wałka rozrz..../...choć słyszałem że podobno przy jednym z nich gdy jest sprawny to powinna odpalać ... może więc oba się kończą....ale to chyba też powinno wyskoczyć w kodach, u mnie wykazał...pozdrawiam...

Cytat:
Odesłać czujnik z powrotem i kupić nowy

właśnie tak zrób - pewnych rzeczy nie wymienia się na używki