Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-07-07 16:18:04 Witam
Macie może jakiś pomyśł jak zatkać cieknącą chłodnicę? Nie mam kasy na wymianę na nową a muszę jeździć na boryga a nie na wodzia (z powodu instalacji gazowej). Są płyny uszczelniające instalację ale podobno strasznie ja zamulają . Masie jakieś pomysły? Można taki płyn wlać? Jacek |
![]() klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-07-07 23:35:48 Kiedyś mój koleś w alfie zamulił dziure kawą zbożową. Kiedyś ojciec mi mówił o musztardzie. Może prowizoryczne i śmieszne ale działa. W cepenach można kupić taki specjalny środek i też bardzo dobrze zamula. Czasem nawet nie ma potrzeby naprawiać. Wszystko zależy od wielkości dziury ![]() |
![]() jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-07-08 09:03:54 dziura jest mała więc można uzyć takiego płynu.
Sęk w tym że słyszałem opinie, że takie specyfiki strasznie zamulaja układ chłodzenia i przez to zmniejszają efektywnosc działania całego ukłądu chłodziania. A na to prz instalacji gazowej nie moge sobie pozwolić. Jacek ps. Jak najszybciej można spuścić z Samarki płyn a układu chłodzenia? |
![]() klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-07-08 12:55:24 Kup środek do zamulania w proszku. Tylko dziury zamuli i będzie wszystko oki. Środki w płynie zagęszczają ciecz chłodzącą. W proszku wydaje mi się znacznie lepszy. |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-07-08 14:27:57 Bracie wsypuj proszek i nic si enie martw - ja juz 2 razy wsypywalem i pomogło. Fakt, ze troche wydajność zmalała, ale nie jest aż tak tragicznie. Mi ciekło zaraz przysamym korku spustowym w chłodnicy. Aha jak bedziesz wsypywał ten proszek (konsystencja otrębów ![]() Życze powodzenia i nic sie nie przejmuj. Aha i polecam wywalić to borygo co tam masz i zalac petrygo, bo jest mniej żrące. Wszystko co różowe należy jak najszybciej wylewać z autka ![]() |
tomekk1981 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara Lidzbark Warmiński | 2006-04-24 21:06:44 Proszek czyni cuda - sprawdzone i tylko 5 zł. Pozdrawiam |