MotoNews.pl

[2107] światła wsteczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej,

Podpowiedzcie mi gdzie znajduje sie pstryczek-elektryczek w skrzyni biegów, ktory włącza światła wsteczne? Szukaliśmy tego z Adamem i niemogliśmy tego zlokalizować. A światła mi czasami mrugają i chciałem poprawić połączenie.

Ps. Znlezlismy tez cos z Adamem na skrzyni od góry wyczuwalne reką (trza łape wsadzić od strony 2rurki), obraca sie i jest w miarę luźne, ale nie da sie tego dokrecic. Co to jest?

Mam ten sam problem. Juz kiedys sie w to bawilem. Z tego co pamietam to ten czujnik byl gdzies pod samochodem (chyba na wysokosci skrzyni biegow)

Szukaliśmy tego koło skrzyni - ani widu ani słychu. Kabli również nie dostrzegliśmy.

Przydałby sie jakiś dokładny schemat.

Mi wsteczniaki całkiem zniknęły, nie zabierałem się za to z braku chęci, kiedyś tylko zerknąłem czy czasem nie żarówki ale to pewnie ten czujnik

Leszek czujnik jest na tyle skrzyni po prawej stronie (stojąc w kanale i patrząc się na przód auta ). Miałem to samo,czasem paliły sie lampy wstecznego a czasem nie. U mnie okazało się urwany przewodzik.Ciężko tam trochę manewrować by zaizolować ale jakoś się udało.

Cytat:
2007-12-31 14:49:07, kolba20ZGIERZ pisze:
Leszek czujnik jest na tyle skrzyni po prawej stronie (stojąc w kanale i patrząc się na przód auta ). Miałem to samo,czasem paliły sie lampy wstecznego a czasem nie. U mnie okazało się urwany przewodzik.Ciężko tam trochę manewrować by zaizolować ale jakoś się udało.

Gdzieś niedaleko elastycznego łącznika wału ze sprzynią?

Witam
Cytat:
2007-12-31 15:09:30, Leszek_Gdynia pisze:
Gdzieś niedaleko elastycznego łącznika wału ze sprzynią?

Tak, tam, tam też jest mechanizm biegu wstecznego..
A wygląda to tak: