Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-04 08:50:51 Padl mi dzis aq i oczywiscie nikt nie mial ochoty sie zatrzymac by pomoc :/ ale nie o tym chcialem, jaki byscie polecili akumulator do mojej astry? jaka firma i jaka pojemnosc? ma byc tani i dobry
[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2008-01-04 12:53:27 ] |
![]() graba30 Forumowicz Vectra B / Astra G / ... szprotawa | 2008-01-04 20:55:24 zależy czy benzyna czy diesel???
ja mam u siebie w astrze (diesel) 66Ah jeśli chodzi o firme to zdecydowanie polecam Ci varta albo bosch |
![]() dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-05 11:03:24 tylko sprawa ma sie tak: bede chcial ten samochod w sprzedac jak tylko kupie cos innego, wiec nie chce w niego inwestowac. jak sie jednak okaze, ze aq padl na dobre to bede zmuszony cos kupic. Pewni e wybiore cos najtanszego... tylko teraz jaka pojemnosc 44Ah wystarczy? ostatnio taki kupowalem do ibizy...domyslam sie ze totroche malo... ale moze da rade? ktos wie jaki jest katalogowy w tym modelu? mam benzynke 1,8
i druga sprawa - tak jak pisalem wczoraj po b mroznej nocy (ok -15*C) rano po kilku dluzszych mieleniach padl mi zupelnie aq. Dziwne, ze silnik nawet nie zajeknal, zupelnie jakby ni ebylo paliwa, albo brak iskry na swiecach. Ktos zyczliwy uzyczyl mi pradu a samochod odpalil od 1 przekrecenia. Byc moze mialem za niskie napiecie i ni e bylo odpowiedniej iskry[niewiem] - nie zmam sie na tym. pozniej pojechalem do roboty jakies 15km i stal 9h na zimnie. Po robocie odpalil i dojechalem do domu. Dzis rano po calej nocy rowniez odpalil co bylo dla mnie dziwne, poniewaz ladowal sie tylko co nim jechalem czyli jakas godzine z jedna 9h przerwa. Obecnie siedzi w garazu i sie laduje. Moje pytanie jest takie: dlaczego zaczal sie ladowac od 4A? zazwyczaj bylo to 10-12A. Czyzby byl tak naladowany, ze ladowarka "uznala", ze aq jest prawie pelny? czy to oznacza, ze do naladowania trzeba mu bardzo malo, a co za tym idzie jego pojemnosc tez jest mala? czyli czas ju zna niego? bede wdzieczny za jakies przemyslenia ![]() |
![]() Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2008-01-05 14:17:49 Kup sobie akumulator NORAUTO. Dla nich jak dobrze pamiętam robi CENTRA. Jesli popytasz konsultanta, to wytłumaczy co i jak, a parametrami jest prawie to samo. Ja w Vectrze mam własnie już 3-ci rok akumulator z NORAUTO i jeszcze działa ![]() |
![]() dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-05 15:31:24 a ile sobie licza? |
![]() mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-01-06 18:04:59 ja mam podobnie jak bufi NORAUTO z trzyletnią gwarancją. Bezobsługowy, wapniowy z tego co pamiętam ma 550 pojemności (prawie dwa razy tyle co poprzedni) Spisuje się elegancko, auto pali na dotyk niezależnie od pogody. Tyle tylko że swoje kosztował z tego co pamiętam rok temu wyraźnie ponad 200 zeta. W kadziu miałem TYTAN za 89 zeta i pochulał dwa lata |
artusb Opel Astra F Caravan Kraków | 2008-01-06 23:32:26 ja mialem raz Bosha i dramat :/ taki syf ze szok!!! :/ musialem sobie kupic nowy. W Asterce mialem oryginalny oplowski od nowosci, bezobslugowy i bylem peeeelen podziwu bo autko jest z 97a wymienielm go dopiero w 2006 !!! i co smieszniejsze :p wyciagnolem go dopiero jak go wyrzucalem ![]() ![]() |
Arty Forumowicz Astra II - 2.0 DTL 16V Sanok | 2008-01-11 14:24:50 Widzialem kiedys na allegro ze gosc sprzedaje jakis plyn ktory wlewa sie do akumulatora i to ratuje go jeszcze przed wyrzuceniem - podobno dziala - nie wiem tylko na jak dlugo - w twoim przypadku to powinno wystarczyc - cena cos ok 50 zl - albo poczekac jak sie ociepli -to jeszzce lato przejezdzi |
![]() Jaras61 Astra F Kombi Słupca | 2008-01-14 10:09:32
Za 50 to kupisz niezły akumulator z rozbitka na szrocie i możesz się dogadać, że jak nie zadziała to wymienisz na inny, a cuda z allegro mogą rozlasować baterię do końca. Kasa wydana a efekt żaden. |
![]() dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-15 08:46:55 dzieki za wszystkie odpowiedzi ![]() ![]() ![]() |
![]() snoise Forumowicz Astra F Caravan Strzyżów | 2008-06-17 08:53:11 Witam Zacnych i Szanownych
Podepnę się pod temat bo chyba niema poco zakładać nowego. Pytam o wiek akumulatora, tzn. czy i gdzie można odczytać datę produkcji aku??? Auto z 1995 1,6 16V, akumulator ze znaczkiem OPEL 44 Ah. W zimie kręci tak sobie, ale wiosna, lato jest ok z tym że kiedyś auto postało z 15 minut z dmuchawą na 1 biegu i aku padł całkowicie ![]() |
![]() snoise Forumowicz Astra F Caravan Strzyżów | 2008-06-18 22:05:19 Moje trasy raczej minimum 30 km. Staram się tak układać jazdę aby możliwie najwięcej załatwić za jednym "zamachem". Pracę mam taką często w terenie. Nawet jadąc do roboty (2 km) jadę "wokół" mojego miasteczka żeby motorek temp złapał (ok 5-7 km). Wiadomo jazda na światłach raczej robi swoje. Pewnie jednak zakupię aku standardowy czyli 44Ah. Nie będę ulepszał fabryki. Myślę o CENTRA Futura.
Dzięki i Pozdrawiam |