Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomekkkk Warszawa | 2008-01-05 16:42:32 Zostala ulamana koncowka zarnika, nie jest luzem, dlatego nie moge uzyc magnesu. Dlatego pytam o odpalenie- czy nie grozi to zassaniem do komory spalania? |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2008-01-05 21:47:52 Masakra.. choć do końca nie mogę sobie tego wyobrazić.. W głowicy został kawałek gwintu i już w komorze element żarowy, tak?
Zrób może jakieś foto, choć prawdę mówiąc nie mam pomysłu jak to wyciągnąć... Silnik jest tak skonstruowany, że raczej rozpycha się na zewnątrz niż ściska do środka.. więc raczej nie powinno tego zassać. Zakręć najpierw wałem ręcznie i zobacz co się dzieje. Później możesz spróbować zakręcić rozrusznikiem ale odłącz elektromagnes na pompie - to jednak na swoją odpowiedzialność.. Trochę szybko zmieniałeś te świece i czemu na LUCASA .. oni zdaje się są od hamulców.. ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-05 22:59:34
Co tam zostalo kaptur stalowy czy ceramika?Jak widac to pinseta,lub cienki drucik na kropelke przyklej do okrucha poczekaj az wyschnie i wyciagaj ,jak ceramika to odkurzacz z cienka rurka i wyssac. czy w otworze zostala czesc gwintu? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
tomekkkk Warszawa | 2008-01-06 14:27:00
Gwint na szczęście nie został, a fotki nie da się zrobić dla tak niedostępnego elementu ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-06 14:34:48
Nie nerwowo drucik i kropelka i duzo czasu ,poczekaj z 15 minut az dobrze zlapie podmuchaj suszarka do wlosow i wyciagniesz. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
tomekkkk Warszawa | 2008-01-06 15:00:06
Dzieki koledzy, sprobuje z kropelka tylko uzyje kawalek preta o malej srednicy zeby klejone elementy mialy wieksza powierzchnie styku.Celem wyjasnienia, w glowicy ugrzazl kawalek stalowego kapturka z ceramika w srodku. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-06 15:27:33
Nie rozumiem dlaczego sie odlamal z nowej swiecy??? byla za dluga czy co? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
tomekkkk Warszawa | 2008-01-06 15:36:58
Swieca miala taka dlugosc jak oryginal, dobrana z katalogu lucasa.Rozmawialem z mechanikiem i powiedzial mi ze otwor na zarnik mogl byc pokryty nagarem.Poza tym nowy zarnik jest grubszy niz stary ktory jest troche wypalony.Przy wkrecaniu zarnik nie wchodzil rowno w otwor komory spalania i chyba dlatego sie ulamal przy wkrecaniu. |