MotoNews.pl

Data produkcji a data pierwszej rejestracji - rozbieżności ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mojej Pani kuzyn kupił sobie essiego mk7 95 rok - jego błąd że nie byłem przy tym

data produkcji w brifie 95 a data 1 rejestracji 98 - o co tu chodzi - samochód sprawdzony z każdej strony u naszej policji i u niemieckiej wszystko się zgadza, żadnych szfindlów itp. więc gdzie te 3 lata był samochód ??

kilka miesięcy mógł stac w salonie ale trzy lata ...

podejrzewam że pierwsza rejestracja to była w Polsce w 98 roku ,mój jest np 1993 ,a pierwsza rejestracja 2000 rok ,i gdzie on był 7 lat odpowiedż w u niemców

no właśnie że pierwsza rejestracja za granicą jest 98 a nie w Polsce

Mojemu koledze w salonie oferowali 2 letnia (fabrycznie nową) Astrę która gdzieś przestała przez ten czas. czyli może jakiś inny samochód przestał trzy.

jeżeli jest to oficjalnie wpisane w brefie to bym sie tym zbytnio nie przejmował może był np autkiem pokazowym w Technikum Mechanicznym w niemcowni ...żartuje

wszystko możliwe
pytam się z ciekawości czy jest to możliwe aczkolwiek wszystko jest możliwe...

no..albo przez 3 lata ford robił crash testy a potem dopiero zarejestrowali

Cytat:
2008-01-05 21:15:52, VinCe pisze:
no..albo przez 3 lata ford robił crash testy a potem dopiero zarejestrowali

Ja słyszałem o tym ze w szkołach niemieckich czasem dla szpanu stawiaja samochody by uczniowie sobie patrzyli na niego. Moze tez cos takiego przeszedł. Jak tak to gratulki bo mało wyjechany bedzie. A jak to co z tego ze jest 1995. Dużo za niego zapłacił?

A może stał w innym kraju?

może w 98 roku przywieźli go np do niemiec z np francji???

auto od nowości u nimców było - książka wypisana od A do Z wszystko u nimców, - może faktycznie był jako pokazówka w salonie choć jak na Ghia to troszkę uboga wersja

Ja mam tak samo, rok produkcji 1994 a pierwsza rejestracja za granicą to 1997 (autko kupione w Holandii)

Nie mozliwe aby 3 lata stał. Ktoś coś zakombinował.

a może to tak zwany składak

czesto to wynika z tegho jak wpisuja w wydzialach komunikacji ja mialem tak ale nie zastanawialem sie nad tym bo bylo to auto ktore znalem od momentu sprowadzenia do kraju. bylo to w starym dowodzie rejestracyjnym gdzie data sprowadzenia do kraju byla data perwszej rejestracji.pozdrowienia