| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omega20 chełm | 2003-07-07 22:28:09 Moja omega jest z 92 roku silnik 2.0 8v,samochód na wolnych obrotach pracuje normalnie,a po przekroczeniu 3000 obr/min,zaczyna przerywac ,i podczas gwałtownego przyspieszania zaczyna szarpac.,przewody,świece,cewka, zostały wyeliminowane.Jeśli ktoś z was miał podobny przpadek prosze o jakąś podpowiedż.Mój e-mail maggiwa@wp.pl |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-07-08 15:33:38 A ja tak mielem w fronterze z tym silnikiem. Zaczalem od podstaw
Wyjalem swiece obejrzalem dokladnie i bylo ok. Nic nie stwierdziełm, zadnych widocznych wad. Lecz wiedzac co w trwie piszczy wyrzucilem je do kosza (intuicja |
daro_el opel omega A Elbląg | 2003-07-08 18:19:55 u mnie bylo to samo jak mi sie katalizator konczyl |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2003-07-18 13:49:02 Proponuje sprawdzic cisnienie pompy paliwa...
jezeli jest za niskie, to wlasnie tak sie dzialo u mojego znajomego. |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2003-07-18 13:49:17 Proponuje sprawdzic cisnienie pompy paliwa...
jezeli jest za niskie, to wlasnie tak sie dzialo u mojego znajomego. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-07-18 16:56:14 Ja też skłaniam się do opinii Kristo. Objaw wskazuje na zbyt niskie ciśnienie paliwa przy zwiększonym obciążeniu silnika. Niby jak jest pompa elektryczna, to podobno albo działa, albo nie, ale może jet to wynik np zapchanego filtra paliwa, albo zanieczyszczonego zbiornika w miejscu, gdzie jest smok pompy. Zacząłbym od wymiany filtra (grosze), potem sprawdziłbym pompę i oczyściłłbym filtr przy pompie. Z kablami też może być problem, ale raczej walnięte kabelki dają efekt szarpania przy niskich obrotach, przy ruszaniuniu, kiedy silnik wchodzi w obroty, na ogół jest ok.
Pozdr, Janusz |