[S] Listwy wtryskowe Valtek BFC żółte do V6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem je jakiś czas temu, ale póki co postanowiłem że w nowym aucie nie będzie złłłaaaa (przynajmniej na razie) , dlatego idą pod młotek.

Listwy są nówki nie śmigane, BFC czyli wzmocnione, 1-omowe, pasują do instalacji m.in STAG-300, ze względu na bardzo szybki czas otwarcia nadają się nie tylko do Łamagi. W komplecie wszystkie końcówki, oringi, dysze. Cena 300 za obie, no chyba że kogoś lubię to możemy ponegocjować. Jak kogoś nie lubię to pincet

Fotki postaram się wrzucić jutro, dzisiaj jestem zbyt osłabiony przez Żywca

Cytat:
2008-01-09 00:08:07, Immo pisze:
postanowiłem że w nowym aucie nie będzie złłłaaaa

...

Immo ,rozumiem że te listwy są wydajniejsze. A możesz napisac jakie wartości są na seryjnych a jakie na tych które puszczasz? Chodzi mi oto jak duża róznica jest na tych szynach.

Cytat:
2008-01-09 10:06:17, katanos pisze:
Immo ,rozumiem że te listwy są wydajniejsze. A możesz napisac jakie wartości są na seryjnych a jakie na tych które puszczasz? Chodzi mi oto jak duża róznica jest na tych szynach.

Wg informacji które znalazłem, zwykłe Valteki mają wydajność do ~40KM na wtryskiwacz, a BFC do ~60KM.

oczywiste jest w takim razie ze BFC mają wiekszą średnice i pompuja wiecej paliwa. Tylko teraz jak to sie ma do spalania?
Mimo to, to i tak jest bardzo ciekawy sposób na modyfikację, zawsze jest od czego zacząć.

no i oczywiscie pozostaje komp do poprawki, bo skoro Valteki mogą miec do 40 km to i tak nie sa przesilone. Moc 170 lub 211 czyli 28 km/wtrysk i 35 km/wtrysk. Moze przy MV6 jest to bardziej wysilone ale w 2,5 mozna pokusic sie o przesterowanie kompa.

[ wiadomość edytowana przez: katanos dnia 2008-01-09 19:47:44 ]

Cytat:
oczywiste jest w takim razie ze BFC mają wiekszą średnice

Nie, średnicę regulujesz sobie sam dobierając odpowiednie dysze.

Cytat:
pompuja wiecej paliwa.

MOGĄ pompować więcej paliwa bo są wydajniejsze. BFC mają większy skok tłoczka (0,6mm w porównaniu do 0,4mm w zwykłych) oraz mocniejszą sprężynę.

Cytat:
Tylko teraz jak to sie ma do spalania?

Skoro wtryski są w stanie więcej gazu przelać w tej samej jednostce czasu, to znaczy że mogą być otwarte krócej. Kalibracja się kłania

Cytat:
Mimo to, to i tak jest bardzo ciekawy sposób na modyfikację, zawsze jest od czego zacząć. no i oczywiscie pozostaje komp do poprawki, bo skoro Valteki mogą miec do 40 km to i tak nie sa przesilone. Moc 170 lub 211 czyli 28 km/wtrysk i 35 km/wtrysk. Moze przy MV6 jest to bardziej wysilone ale w 2,5 mozna pokusic sie o przesterowanie kompa.

To nie jest sposób na "tuning", po prostu wydajne listwy nie będą wąskim gardłem w razie nagłego zapotrzebowania na dużą ilość paliwa.

załóz prinsa
reszta na priv

[ wiadomość edytowana przez: fomin dnia 2008-01-09 21:32:11 ]

No teraz to już chyba Prince Polo hihi

O prins polo czy innych batonach dyskutujcie sobie w innym wątku